Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή από σπουδαστές ΔΙΕΚ

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή από σπουδαστές ΔΙΕΚ

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή πραγματοποίησαν σπουδαστές ΔΙΕΚ την Παρασκευή το πρωί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «ανοιγοκλείσιμο» των σχολών μας. 

Με συνθήματα όπως «Ως εδώ! Ανοίξτε τώρα τις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας» οι σπουδαστές αναφέρουν "κάναμε ξεκάθαρο προς την κυβέρνηση ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να την παρακολουθούμε να διαλύει τις σπουδές μας, αφήνοντάς μας στο έλεος της γνώσης μέσω... τηλεμαθήματος". 


Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές διεκδικούν:

• Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο!

• Να σταματήσει το μαρτύριο της αναμονής! Να ξεκινήσουν τώρα οι πρακτικές ασκήσεις!

• Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν σπουδαστές και σπουδάστριες από την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω, οι οποίοι βρίσκονται αυτό το διάστημα όπως δηλώνουν "σε αναβρασμό ενάντια στο νόμο που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, ο οποίος υποβαθμίζει το πτυχίο μας".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr