Δύο κρούσματα κορονοϊού στο ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου

Δύο κρούσματα κορονοϊού στο Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου

Χθες, Τρίτη 20 Οκτώβρη, ο Σύλλογος σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής έλαβε καταγγελία για 2 κρούσματα κορονοϊού στο Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου. Οι υπόλοιποι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ σύμφωνα με τον σύλλογο δεν ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση με αποτέλεσμα να πάνε όλοι στη σχολή τους και να το μάθουν αφού φτάσουν στο Δ.ΙΕΚ. Μάλιστα, χωρίς να έχει γίνει απολύμανση, χωρίς να γίνει θερμομέτρηση των σπουδαστών με «συμβουλή» όμως προς τους σπουδαστές να φοράνε τη μάσκα τους και να κρατάνε αποστάσεις.

Και επισημαίνουν πώς "οι σπουδαστές κάνουν μάθημα ο ένας δίπλα στον άλλον, τη στιγμή που στο ίδιο Δ.ΙΕΚ σε κάποια τμήματα με πολλούς σπουδαστές το μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία είναι να μπαινοβγαίνουν ανά 15 μαθητές κάθε 20’ μέχρι να συμπληρωθεί η διδακτική ώρα. Όλα αυτά με τον ίδιο καθηγητή, στην ίδια αίθουσα".


Επιπροσθέτως, ο Σύλλογος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δ.ΙΕΚ, συζήτησε με τους σπουδαστές οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση, για τα ελλιπή μέτρα προστασίας, ενώ αναφέρθηκαν και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους. Παράλληλα έκανε παρέμβαση στη διεύθυνση όπου έθεσε τα παραπάνω ζητήματα για να λυθούν άμεσα.

Δηλώνουν ότι "η διεύθυνση μας είπε ότι γνώριζε τα προβλήματα, συμφώνησε με όσα διεκδικούμε και ότι έχουμε δίκιο, το μόνο που μένει είναι η κυβέρνηση να αναλάβει τη δική της ευθύνη και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα".

Οι σπουδαστές διεκδικούν:

1. Να γίνει απολύμανση στο Δ.ΙΕΚ.

2. Να γίνουν δωρεάν τεστ σε όλους τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές.

3. Να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δ.ΙΕΚ.

4. Να εξασφαλιστούν χώροι για να μειωθούν οι σπουδαστές ανά τμήμα.

5. Να προσληφθούν εκπαιδευτές και προσωπικό καθαριότητας με βάση τις ανάγκες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr