Γράφει μια σπουδάστρια ΔΙΕΚ για το ακαδημαϊκό εξάμηνο

Γράφει μια σπουδάστρια ΔΙΕΚ για το ακαδημαϊκό εξάμηνο

Δημόσια ΙΕΚ: Επιστολή σπουδάστριας από το Δ.ΙΕΚ Κορυδαλλού, Τεχνικός Αισθητικής, Τέχνης και Μακιγιάζ Β' Εξάμηνο.

"Δεν χρειάζεται να έρθει μία επιδημία για να δει κανείς τα γιγαντιαία προβλήματα που έχουν τα Δημόσια ΙΕΚ. Εντυπωσιακό είναι που «δεν τα βλέπουν» και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού εμάς τους σπουδαστές μας περίμεναν από την πρώτη κιόλας μέρα!


Αφού από την πρώτη κιόλας μέρα ήταν οριακά μηδενική η ενημέρωσή μας ως προς τα μαθήματα, τις αίθουσες, τα ωράρια (το site του ΙΕΚ έχει να κινηθεί από το 2017!!), πράγμα που συνεχίζεται και τώρα αφού δεν έχουμε καμία ενημέρωση τι θα γίνει με το εξάμηνο (μόνο ακούμε δηλώσεις της υπουργού Παιδείας ότι έχει 100% επιτυχία η ασύγχρονη εκπαίδευση στα Δ.ΙΕΚ!!!).

Από την πρώτη κιόλας μέρα υπήρχαν μαθήματα που δεν είχαν «βρεθεί» καθηγητές (λες και δεν υπάρχουν καθηγητές εκεί έξω – άραγε ξέρουν πόση ανεργία υπάρχει στον κλάδο;), ενώ κι όταν βρέθηκαν μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι!!!

Από την πρώτη κιόλας μέρα μας κάλεσαν να αγοράσουμε ΟΛΑ τα αναλώσιμα που θα χρειαστεί η ειδικότητα, καθώς φαίνεται πως μόνο την αίθουσα μας παρέχουν για τα εργαστήρια και αυτή είναι… δανεική, άλλου σχολείου. Εξάμηνο το εξάμηνο, ειδικότητες όπως η δική μου (βλ. Φυσικοθεραπεία κλπ.) καλούνται να αγοράζουν άπειρα αναλώσιμα υλικά (μπορεί και διψήφιους αριθμούς χρημάτων), με διάφορες προφάσεις κάθε φορά, όπως για να αποφευχθούν αλλεργικά φαινόμενα από κοινή χρήση υλικών και έτσι, αναγκάζεσαι, αν δεν μπορείς να στηρίξεις κάτι τέτοιο οικονομικά, να μην μπορείς να μάθεις την ειδικότητα ολοκληρωμένα.

Κι αυτό είναι ένα ακόμη που με ανησυχεί για το επόμενο διάστημα… γιατί πως θα ανταπεξέλθουμε όταν με το άνοιγμα των σχολών θα χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουμε τα μαθήματά μας, όμως την ίδια στιγμή πολλοί σπουδαστές και οι οικογένειές τους μπορεί να έχουν μείνει άνεργοι ή να προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα με το «υπέρογκο» ποσό των 800 ευρώ!!!

Τελικά, ζητάμε πολλά οι σπουδαστές, όταν θέλουμε απλά να μάθουμε αυτό που επιλέξαμε ολοκληρωμένα χωρίς να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, με βιβλία, σύγχρονα εργαστήρια, με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο τώρα εν μέσω πανδημίας, αλλά σε συνθήκες που τα μαθήματα στα Δ.ΙΕΚ θα έπρεπε να γίνονται συγχρονισμένα με βάση τις δυνατότητες της εποχής;

Μόνο σαν χιούμορ μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του υπουργείου, χρόνια τώρα, που δεν βλέπει αυτά και πολλά ακόμα προβλήματα, κλείνει τα μάτια, τρέχει πιο γρήγορα από τον Bolt όταν εμφανιζόμαστε έξω από το Υπουργείο και απαιτούμε λύσεις.

Αφού έχουν χιούμορ λοιπόν, ας περάσει η κα. υπουργός μια βόλτα από το ΙΕΚ μου να της περιποιηθούμε το πρόσωπο εμείς οι Αισθητικοί, όμως θα πρέπει να φέρει τα δικά της καλλυντικά, το δικό της σεντόνι, τις δικές της πετσέτες, τα δικά της αντισηπτικά, τη δική της ποδιά και τα δικά της εργαλεία!"

Ζερβού Ελευθερία
Τεχνικός Αισθητικής, Τέχνης και Μακιγιάζ Β'Εξάμηνο
Δ.ΙΕΚ Κορυδαλλού

Την ενημερωτική σελίδα για την Ενημέρωση των Σπουδαστών ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τα ΔΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr