Πρωτοβουλία για νέο ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

Πρωτοβουλία για νέο ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

Την ίδρυση και λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής με έδρα τα Γιάννενα, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες ολόκληρης της βορειοδυτικής Ελλάδας, διεκδικεί η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Το αίτημα συζήτησε διεξοδικά, θέτοντας κάθε πτυχή του για την τελική υλοποίηση, με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη και τον γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργο Βούτσινο.


Τόσο η ηγεσία του υπουργείου, όσο και η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης είδαν θετικά το αίτημα, σύμφωνα με την κ. Κεφάλα, και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι υλοποίησης (ειδικότητες, κτιριακά, προσβασιμότητα) από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά. Να σημειωθεί ότι σήμερα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής λειτουργούν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σε συνάντηση με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλειο Διγαλάκη συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr