ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκινά η Ηλεκτρονική έκδοση διπλωμάτων για τους Αποφοίτους ΙΕΚ

Ηλεκτρονική έκδοση διπλωμάτων για τους αποφοίτους ΙΕΚ από τον ΕΟΠΠΕΠ

Απόφοιτοι ΙΕΚ: Προχωρώντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ο ΕΟΠΠΕΠ ολοκληρώνει σε λίγες ημέρες την ηλεκτρονική έκδοση των Διπλωμάτων επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Οι επιτυχόντες απόφοιτοι ΙΕΚ στην εξεταστική περίοδο του 2021 θα είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν το δίπλωμά τους με απλά βήματα σύμφωνα με τις λεπτομερείς - οδηγίες που θα αναρτηθούν σύμφωνα με τον ΕΟΠΠΕΠ τις επόμενες ημέρες. Προσοχή, για να μείνετε ενημερωμένοι πατήστε ΕΔΩ.

SOS: Οι Απόφοιτοι ΙΕΚ τώρα και στο Viber. Δείτε ΕΔΩ την σελίδα που πρέπει να γίνουν μέλη οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΕΚ για να λαμβάνουν ΠΡΩΤΟΙ όλες τις ενημερώσεις (ότι αφορά τους Αποφοίτους ΙΕΚ).


Αναπτύσσοντας τις ψηφιακές του υπηρεσίες, έπειτα και από τη θεσμική τακτοποίηση με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 364 του Ν. 4957/2022), ο Ε.ΟΠΠΕΠ θα εκδίδει πλέον ψηφιακά όλους τους τίτλους που χορηγεί για όλα τα συστήματα πιστοποίησης που υλοποιεί. Με αυτό τον τρόπο, ελαχιστοποιείται στο εξής το διάστημα μεταξύ της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και της έκδοσης των διπλωμάτων, χωρίς να παρεμποδίζεται η μετάβαση των αποφοίτων στην εργασία ή σε περαιτέρω σπουδές.

Τα πιστοποιητικά αυτά έχουν την ίδια νομική και αποδεικτική ισχύ με τα δημόσια έγγραφα που φέρουν ιδιόχειρη υπογραφή και σφραγίδα και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από τους φορείς του δημόσιου τομέα, από τα δικαστήρια όλων των βαθμών και τις εισαγγελίες όλης της χώρας, από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, κατά την ηλεκτρονική διακίνησή τους. Επιπλέον, έχουν ισχύ σε όλα τα κράτη της ΕΕ.

Τέλος, ο ΕΟΠΠΕΠ υπενθυμίζει στους επιτυχόντες απόφοιτους ΙΕΚ της εξεταστικής περιόδου του 2021 ότι ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, τον Απρίλιο του 2022, τους χορήγησε ήδη ηλεκτρονικά και χωρίς καταβολή παραβόλου, τη «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης», η οποία επέχει θέση Διπλώματος ή Πτυχίου. (Βλέπε την διαδικασία παρακάτω).

Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ1/57072/2018 (ΦΕΚ 1365/τ. Β΄/20-04-2018) η «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.», χορηγείται στους δικαιούχους ηλεκτρονικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χωρίς καταβολή παραβόλου.

Η Βεβαίωση Πιστοποίησης, στην οποία αναγράφεται η βαθμολογία του Θεωρητικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης, επέχει θέση Διπλώματος ή Πτυχίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Υπηρεσία ηλεκτρονικής έκδοσης Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., εκτός της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών».

Είσοδος στην υπηρεσία: http://pistop.eoppep.gr/eop_c0059.php

Επισημαίνεται ότι Βεβαίωση Πιστοποίησης μπορεί να χορηγείται ηλεκτρονικά στους επιτυχόντες των εξεταστικών περιόδων 2010 και εξής, με την προϋπόθεση οι επιτυχόντες, ειδικότερα, των εξεταστικών περιόδων 2010 και 2011 να έχουν αποστείλει Υπεύθυνη Δήλωση με τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ), όπως περιγράφεται ακολούθως, στις "Οδηγίες Χορήγησης Βεβαίωσης Πιστοποίησης ανά Εξεταστική Περίοδο". 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Επιπρόσθετα, μπορεί να διενεργείται ηλεκτρονικά έλεγχος εγκυρότητας των παραπάνω χορηγούμενων Βεβαιώσεων Πιστοποίησης, εισάγοντας τον μοναδικό αριθμό επιβεβαίωσης, που αναγράφεται στο κάτω τμήμα της κάθε Βεβαίωσης Πιστοποίησης.

Είσοδος στην υπηρεσία: http://pistop.eoppep.gr/eop_c0060.php

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Α. Η Βεβαίωση Πιστοποίησης χορηγείται ηλεκτρονικά στους επιτυχόντες των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το 2014 και εξής, όλων των ειδικοτήτων, εκτός από την ειδικότητα «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών».

 Β. Οι συμμετέχοντες επιτυχώς στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. κατά τις εξεταστικές περιόδους 2010Α και 2011Ασυμπληρώνουν Υπεύθυνη Δήλωση του N. 1599/1986στην οποία αναγράφουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και την αποστέλλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Κατόπιν της καταχώρισης του Α.Φ.Μ. από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι μέσω απαντητικού μηνύματος για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης Βεβαίωσης Πιστοποίησης.

Γ. Οι συμμετέχοντες επιτυχώς στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. των Εξεταστικών Περιόδων πριν από το 2010 οι οποίες διενεργήθηκαν από το καταργηθέν Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» (Ο.Ε.Ε.Κ.), προκειμένου να παραλάβουν την Βεβαίωση Πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. υποβάλλουν αίτηση σε έντυπη μορφή.

Δ. Οι συμμετέχοντες επιτυχώς στις Εξετάσεις Πιστοποίησης της ειδικότητας Ι.Ε.Κ. «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών» όλων των εξεταστικών περιόδων, προκειμένου να παραλάβουν την Βεβαίωση Πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., υποβάλλουν αίτηση σε έντυπη μορφή.

Για το υπόδειγμα της αίτησης χορήγησης Βεβαίωσης Πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. των περιπτώσεων Γ και Δ, πατήστε εδώ.

"Η συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μπορεί να αποσταλεί στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), μέσω ταχυδρομείου στην ταχυδρομική διεύθυνση Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, ΤΚ 142 34, Νέα Ιωνία ή να υποβληθεί ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

SOS: Οι Απόφοιτοι ΙΕΚ τώρα και στο Viber. Δείτε ΕΔΩ την σελίδα που πρέπει να γίνουν μέλη οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΕΚ για να λαμβάνουν ΠΡΩΤΟΙ όλες τις ενημερώσεις (ότι αφορά τους Αποφοίτους ΙΕΚ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr