Γραφεία Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας και στα Ιδιωτικά ΙΕΚ

Γραφεία Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας και στα Ιδιωτικά ΙΕΚ

Ιδιωτικά ΙΕΚΣύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Ιδιωτικών ΙΕΚ (Ινστιτούτων Eπαγγελματικής Κατάρτισης), που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, "σε κάθε Ι.Ι.Ε.Κ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί Γραφείο Διοίκησης και Γραμματείας, καθώς και Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας".

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν την ρύθμιση για την λειτουργία Γραφείων Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας:


Άρθρο 15
Γραφείο Διοίκησης και Γραμματείας -
Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας

1. Σε κάθε Ι.Ι.Ε.Κ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί Γραφείο Διοίκησης και Γραμματείας, καθώς και Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας.

2. Το Γραφείο Διοίκησης και Γραμματείας του Ι.Ι.Ε.Κ. έχει ως έργο τη διεξαγωγή όλων των εργασιών που αφορούν στη διοικητική και οικονομική λειτουργία του Ι.Ι.Ε.Κ. Ειδικότερα, στο Γραφείο αυτό υπάγονται όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την τήρηση πρωτοκόλλου αλληλογραφίας, τη διακίνηση εγγράφων, την αρχειοθέτηση αυτών και την επιμέλεια της αλληλογραφίας του Διευθυντή, καθώς και την αναπαραγωγή των εγγράφων και του λοιπού έντυπου υλικού και τη διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων, εγγραφών, μετεγγραφών, κατατάξεων, καταχωρήσεων απουσιών, βαθμολογιών, χαρακτηρισμού φοίτησης, έκδοσης αποτελεσμάτων, έκδοσης τίτλων, βεβαιώσεων ή πιστοποιητικών σπουδών και τήρησης σχετικών αρχείων.

3. Σε κάθε Ι.Ι.Ε.Κ. λειτουργεί Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας, με αρμοδιότητες ανάλογες με αυτές του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Γ.Ε.Α.Σ.) που λειτουργεί στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4763/2020. Ειδικότερα, το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και της συμβουλευτικής υποστήριξης των καταρτιζόμενων και των αποφοίτων του Ι.Ι.Ε.Κ., της οργάνωσης, εποπτείας και παρακολούθησης της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων των Ι.Ι.Ε.Κ., και της παρακολούθησης της ένταξης των αποφοίτων του Ι.Ε.Κ. στην αγορά εργασίας.

4. Το Γραφείο Διοίκησης και Γραμματείας και το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Ι.Ι.Ε.Κ. στελεχώνονται από υπαλλήλους που επιλέγονται από τον φορέα άσκησης δραστηριότητας Ι.Ι.Ε.Κ., με βάση τυπικά προσόντα, εξειδίκευση και προϋπηρεσία. Ο ορισμός των υπαλλήλων του Γραφείου Διοίκησης και Γραμματείας και του Γραφείου Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας γνωστοποιείται αμελλητί από τον Διευθυντή του Ι.Ι.Ε.Κ. στην αρμόδια υπηρεσία της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.Ν.

Την ενημερωτική σελίδα των σπουδαστών ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Κανονισμός Λειτουργίας Ιδιωτικών ΙΕΚ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr