Στατιστικά Στοιχεία των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ 2020

Στατιστικά Στοιχεία των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ 2020

Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ 2020, οι οποίες διοργανώθηκαν και διεξήχθησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με απόλυτη προτεραιότητα τη μέριμνα για την υγεία και ασφάλεια όλων των υποψηφίων και των συντελεστών, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του ιού Covid – 19, αναφέρει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Ιωάννα Λυτρίβη.

Οι Εξετάσεις Πιστοποίησης, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 10.805 υποψήφιοι, διεξήχθησαν πανελλαδικά σε δύο φάσεις:


  • Α Φάση από 13 έως και 16 Ιουλίου 2020 και
  • Β Φάση στις 27, 28, 29 και 31 Αυγούστου και 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Εξαιρετικά σημαντική υπήρξε η συμβολή των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας που λειτούργησαν ως Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους, σε 12 Περιφέρειες. Συνολικά, συμμετείχαν 16 Κεντρικές Δομές, ως Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού Μέρους και 40 Δομές (συμπεριλαμβανομένων των Παραρτημάτων) ως Εξεταστικά Κέντρα Πρακτικού Μέρους.

Συνολικά, εξετάστηκαν 184 ειδικότητες στο Θεωρητικό Μέρος και 180 ειδικότητες στο Πρακτικό Μέρος.

Η γεωγραφική κατανομή των υποψηφίων, στο Θεωρητικό Μέρος, στην Α και Β Φάση, αντίστοιχα, αποτυπώνεται ως εξής:

Σύμφωνα με την κυρία Ιωάννα Λυτρίβη "βρίσκεται σε εξέλιξη η διόρθωση των γραπτών δοκιμίων του Θεωρητικού Μέρους των Εξετάσεων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης.

Η Διοίκηση του Οργανισμού ευχαριστεί ιδιαίτερα του Διευθυντές και το προσωπικό των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας, και όλους του συντελεστές, οι οποίοι υποστήριξαν αποτελεσματικά και με απόλυτη ασφάλεια και μέριμνα για τους υποψήφιους τη διαδικασία των εξετάσεων."

Την ενημερωτική σελίδα των Αποφοίτων ΙΕΚ (για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης) μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr