Τα Δημόσια ΙΕΚ (Υγείας) και οι Ειδικότητες για το 2020-2021

Τα Δημόσια ΙΕΚ (Υγείας) και οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το 2020-2021

Ειδικότητες ΔΙΕΚ: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης το εκπαιδευτικό έτος 2020 – 2021 όπως ενεκρίθησαν από το Υπουργείο Υγείας.

Για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) του ν. 4186/2013, αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, στην ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής (Γενικής Νοσηλείας, Τραυματολογίας, Χειρουργείου, ΜΕΘ, Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις και Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου), στα κατωτέρω Δ.Ι.Ε.Κ. (δείτε τους πίνακες παρακάτω).


Τα ανωτέρω Δ.Ι.Ε.Κ. θα λειτουργήσουν, εφόσον συγκεντρώσουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό καταρτιζόμενων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 4 της υπ’ αρ. Γ4α/Γ.Π. 55004/15/2016 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄ 2049).

  • Την ενημερωτική σελίδα για τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η κατάθεση των αιτήσεων των υποψηφίων θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, στο Δ.Ι.Ε.Κ. όπου επιθυμούν να φοιτήσουν, μετά από σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας.

Την ίδια χρονική περίοδο θα γίνουν δεκτές αιτήσεις κατατάξεων από αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Τ.Ε.Ε. Β΄ κύκλου, Τ.Ε.Λ., εξειδίκευση ΕΠΑΛ συναφών ειδικοτήτων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για το Γ΄ εξάμηνο σπουδών, δικαίωμα αίτησης για κατάταξη έχουν και οι καταρτιζόμενοι, καθώς και οι απόφοιτοι συναφών ειδικοτήτων των Ι.Ε.Κ.

Τα ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα δέχονται αιτήσεις σπουδαστών και εκπαιδευτών από 24 Αυγούστου 2020 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Νέα για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr