Μνημόνιο Συνεργασίας, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Consiglio Nazionale delle Ricerche, C.N.R, Ιταλίας Μνημόνιο Συνεργασίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και του Consiglio Nazionale delle Ricerche (C.N.R) της Ιταλίας

Μνημόνιο Συνεργασίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και του Consiglio Nazionale delle Ricerche (C.N.R) της Ιταλίας

Μια ακόμη κατάκτηση για το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το κορυφαίο Ιταλικό Ερευνητικό Ίδρυμα “Consiglio Nazionale delle Ricerche (C.N.R.)”. Το C.N.R. υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα πολλαπλών ειδικοτήτων και αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο ερευνητικό ίδρυμα της Ιταλίας αριθμώντας περί τους οκτώ χιλιάδες (8.000) εργαζόμενους, από τους οποίους οι περισσότεροι ερευνητές και τεχνικοί.

Το C.N.R. ιδρύθηκε ως νομικό πρόσωπο το 1923, με κύριο στόχο την υλοποίηση ερευνών, την προώθηση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας του ιταλικού βιομηχανικού συστήματος καθώς και της διεθνοποίησης του εθνικού ερευνητικού πλαισίου. Επίσης, αποστολή του C.N.R. είναι και η παροχή τεχνολογιών και λύσεων σε προβλήματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Ιταλική Κυβέρνηση και άλλους δημόσιους φορείς, αλλά και η συμβολή του στην επιστημονική εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού.


Το πρώτο βήμα συνεργασίας έγινε από το Institute of Biometeorology (ΙΒΙΜET-CNR), με έδρα την Bologna της Ιταλίας και το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας. Διαμορφώθηκε το γενικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων που περιλαμβάνει τους παρακάτω τομείς: Διαχείριση περιβάλλοντος, Δασοκομία, Διαχείριση υδατικών πόρων, Τουρισμό και Αναψυχή.   

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr