ΤΕΙ Χαλκίδας, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, δωρεάν στέγαση, φοιτητών ΤΕΙ Χαλκίδας: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τη δωρεάν στέγαση των φοιτητών!

ΤΕΙ Χαλκίδας: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τη δωρεάν στέγαση των φοιτητών!

Τη στήριξή τους στον αγώνα των εστιακών σπουδαστών του ΤΕΙ Χαλκίδας δίνουν μέσω επιστολής τους εφτά σωματεία της Εύβοιας, ενώ αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΕΙ Ψαχνών στις 11:00.

Σπουδάζεις στο ΤΕΙ Χαλκίδας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Φοιτητές ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Ιδρύματος!


Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος αλληλεγγύης είναι το ακόλουθο

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη οι Εστιακοί σπουδαστές στο ΤΕΙ-Χαλκίδας, δίνουν μια μεγάλη μάχη ενάντια στο ποδοπάτημα των δικαιωμάτων τους. Η Διοίκηση του ΤΕΙ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, εξέδωσε έναν  νέο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας- έκτρωμα, ο οποίος έρχεται να τσακίσει οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο από την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Μεταξύ άλλων, καλούν τους σπουδαστές να πληρώσουν εγγύηση για την διαμονή τους στην εστία, ανοίγουν τον δρόμο για την επιβολή ενοικίου, επιβάλλουν ρατσιστική ποσόστωση ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες και καταργούν μέχρι και την όποια συνδικαλιστική ελευθερία έχει μείνει. Η υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ που στόχο έχει την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, πάει χέρι- χέρι με το τσάκισμα των εργατικών- λαϊκών δικαιωμάτων, με το χτύπημα του μισθού, του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση, την ανεργία ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.  Πάει χέρι- χέρι με τη φοροληστεία, την εμπορευματοποιηση της παιδείας, αναγκάζοντας τη λαϊκή οικογένεια να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών της, ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς.

Οι σπουδαστές κατοχυρώνοντας στην πράξη το δικαίωμα τους στη δωρεάν στέγαση, μέσω κινητοποίησης πήραν τα κλειδιά και τα μοιράζουν δωρεάν στους δικαιούχους φοιτητές. Από την πρώτη στιγμή οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ-Χαλκίδας στάθηκαν στο πλευρό των Εστιακών.

Η απάντηση της Διοίκησης ήταν η ενημέρωση του εισαγγελέα. Στοχοποιώντας μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Οικοτρόφων και άλλους αγωνιστές, εκτοξεύουν χυδαία ψέματα, δήθεν για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, διάπραξη αδικημάτων, χρήση και εμπόριο ναρκωτικών(!!!).

Καταγγέλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των σπουδαστών, που αποτελεί χτύπημα συνολικά στη νεολαία και το λαό. Καταγγέλουμε τις χυδαίες μέθοδες που χρησιμοποιούνται για να χτυπηθεί η δράση του Συλλόγου Οικοτρόφων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΤΟΙΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ!

ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΡΕΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ ΑΕ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr