SOS: Σε αδιέξοδο για ακόμη μια φορά το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Την παρέμβαση του Υπουργού ζητάει ο Πρόεδρος του ιδρύματος για να βρεθεί λύση πριν είναι αργά...

Οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές φιλοδοξίες οδηγούν το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Στερεάς ακόμη μια φορά σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με το lamiareport τίποτα δεν προχωράει και τίποτα δεν κινείται στο ΤΕΙ Στερεάς, αφού το Συμβουλίου του Ιδρύματος (ΣΙ) δεν ψηφίζει τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση, αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλαπλά αδιέξοδα και φυσικά το ΤΕΙ να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του με ότι αυτό συνεπάγεται.


Στην πρόσφατη συνεδρίαση που έγινε πριν τα Χριστούγεννα (19/12) κανένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν δεν ψηφίστηκε, ούτε αυτό που αφορούσε στην Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2014.

Στην κατεπείγουσα επιστολή που έστειλε στον Υπουργό και σε άλλους αρμόδιους παράγοντες ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ντίνος Αναστασίου σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων αναφέρει.

«Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας οδηγείται σε αδιέξοδο αυτή τη φορά από τις καθυστερήσεις και τις αρνητικές αποφάσεις του Συμβουλίου του Ιδρύματος μας (ΣΙ). Γνωρίζετε τα προβλήματα με τα οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμά μας. Παρόλο αυτά, στο ΣΙ το 1° θέμα, που είναι η Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2014, και αυτό καταψηφίστηκε.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν πολλαπλά αδιέξοδά στις οικονομικές υποχρεώσεις του Ιδρύματος μας. Ακόμη, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας Αναπληρωτής Προέδρου και οι ανάγκες είναι τεράστιες, το 3° θέμα, καταψηφίστηκε.

Με λίγα λόγια τίποτα δεν ψηφίστηκε από το ΣΙ του ΤΕΙ.

Υπουργέ,

Η κατάσταση αυτή με το ΣΙ πρέπει να τελειώνει.

Πρέπει να λάβετε οπωσδήποτε κάποια μέτρα. Διαφορετικά πρέπει να μας υποδείξετε κάποιους τρόπους και διαδικασίες για να λειτουργήσει το ΤΕΙ.

Το ΤΕΙ βρίσκεται σε αδιέξοδο και καμία ευθύνη δεν θα φέρουμε από εδώ και εμπρός αν δεν δοθεί κάποια λύση.»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr