Παραιτήθηκε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας για το κλείσιμο του Τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης

Παραιτήθηκε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας για το κλείσιμο του Τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης

Την παραίτησή τους υπέβαλαν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης που λειτουργεί στην περιοχή. Κλειστές επ' αόριστον θα παραμείνουν οι δημοτικές υπηρεσίες.

Οι παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων τέθηκαν στη διάθεση του δημάρχου κατά τη συνεδρίαση του οργάνου το βράδυ της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017 ενώ σύσσωμο το Συμβούλιο αποφάσισε να μη συνεχιστεί η ημερήσια διάταξη με τα υπόλοιπα θέματα, διακόπτοντας στην ουσία την λειτουργία του οργάνου.


Ο Δήμος Ιεράπετρας εγκαλεί την κυβέρνηση αλλά και τη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης η οποία εισηγήθηκε αρνητικά για τη συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου Τμήματος (Εμπορίας και Διαφήμισης) ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να επανεξεταστεί η απόφαση της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του στον ΗΧΩ FM της Ιεράπετρας ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης τόνισε πως η εισήγηση του ΤΕΙ Κρήτης ήταν να συνεχίσει τη λειτουργία του το τμήμα και να συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό, με την προϋπόθεση όμως ότι το υπουργείο θα διαθέσει τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους και καθηγητές.

Όπως γράφει η εφημερίδα των Συντακτών, ωστόσο η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου απευθύνεται πρωτίστως στη διοίκηση του ΤΕΙ καλώντας τη να επανεξετάσει τις δυνατότητές για να επαναλειτουργήσει σταδιακά το Τμήμα στην Ιεράπετρα και να εντάξει συνολικά το Λασίθι στους σχεδιασμούς της ενώ από το Υπουργείο Παιδείας ζητείται να συνυπολογίσει τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που έχει για την Ιεράπετρα η λειτουργία του Τμήματος με βάση και τις προηγούμενες επιδόσεις.

Την Πέμπτη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη λειτουργία του ΤΕΙ και για τον καθορισμό περεταίρω δράσεων και κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο Τμήμα ανακοινώθηκε ότι δε θα περιληφθεί στο φετινό μηχανογραφικό, ωστόσο θα συνεχίσει τη λειτουργία του ως το 2018 για την αποφοίτηση των υπαρχόντων σπουδαστών. Η κατάργησή του είχε δρομολογηθεί με βάση το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που είχε εκπονήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος  Αρβανιτόπουλος. Από τα 20 τμήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως μεταβατικά, με το σχέδιο «Αθηνά» και επρόκειτο να καταργηθούν, μόνο τα εννέα θα ενταχθούν και πάλι στο φετινό μηχανογραφικό.

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΤΕΙ Κρήτης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr