Η διοίκηση του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην  ίδρυση του Τμήματος Τεχνολόγων Τροφίμων

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ» το 2013 στο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ δρομολογήθηκε η ίδρυση και η σύνθεση της Σχολής «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», με έδρα τη Σητεία, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:

1) Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων με έδρα το Ηράκλειο και κατευθύνσεις σε προχωρημένο εξάμηνο: α) Φυτικής Παράγωγης β) Θερμοκηπιακών   Καλλιεργειών και Ανθοκομίας  γ) Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων

2) Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα τη Σητεία


3) Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων με έδρα την Ιεράπετρα

Το νεοσύστατο Τμήμα της σχολής είναι το «ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» το οποίο, σύμφωνα και με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα,  θα δεχτεί τους πρώτους εισακτέους το ακαδημαϊκό  έτος 2015−2016.

Παρά ταύτα έως σήμερα η διοίκηση του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, επικαλούμενη οικονομική αδυναμία, δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες εκπαιδευτικές και διοικητικές αποφάσεις που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σημειώνω ότι με την ίδρυση του Τμήματος Τεχνολόγων Τροφίμων αφενός παρέχεται μια ολοκληρωμένη και ολιστική προσέγγιση στις παρεχόμενες σπουδές αγροτικής ανάπτυξης στην Κρήτη και αφετέρου η σημαντικότητά του για την τοπική οικονομία τόσο του Νομού Λασιθίου όσο και συνολικά της νήσου είναι εξαιρετικά υψηλή.

Συγκεκριμένα για την λειτουργία του Τμήματος απαιτείται:

1ο Διοικητικό Προσωπικό. (Το διοικητικό προσωπικό υφίσταται και συγκεκριμένα είναι το διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης που βρίσκεται σε μεταβατική λειτουργία έως το 2018 εφόσον έχει συγχωνευτεί με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Χρειάζεται η ρύθμιση από την διοίκηση του ΤΕΙ)

2ο Διδακτικό & Εργαστηριακό Προσωπικό. (Το διδακτικό έργο είναι υποχρεωμένοι να το αναλάβουν οι διδάσκοντες στην   ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – συνολικά 9 καθηγητές και

περισσότεροι από 25 συνεργάτες – που υπάγεται το νέο Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων. Παράλληλα πρέπει να γίνει ορθή κατανομή ωρομισθίων και επίσης υπάρχει ο χρόνος προγραμματισμού νέων πιστώσεων για το νεοσύστατο Τμήμα)

3ο  & 4ο Υλικοτεχνική υποδομή &  Η συντήρηση και επισκευή των Κτιριακών υποδομών ( Είναι απαραίτητο να συντηρηθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και να πραγματοποιηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση ενός εργαστηρίου.  Οι πιστώσεις – περίπου 350.000 ευρώ – πρέπει να διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου προς το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ) .

Είναι φανερό ότι απαιτείται η δική σου μέριμνα και βοήθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος και της Σχολής.

Ευελπιστώντας το άμεσο ενδιαφέρον σου είμαι στη διάθεση σου για περαιτέρω συνεργασία.

Με εκτίμηση

Πλακιωτάκης Ιωάννης

Υφυπουργός Εργασίας ,

Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr