Έκαψαν αλβανική σημαία σε χώρο του υπό κατάληψη ΤΕΙ Κρήτης – Δείτε σχετικό βίντεο

Έκαψαν αλβανική σημαία σε χώρο του υπό κατάληψη ΤΕΙ Κρήτης – Δείτε σχετικό βίντεο

Κατάληψη ΤΕΙ Ρεθύμνου: Σήμερα το πρωί μαθητές από το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου εισέβαλαν σε χώρο του υπό κατάληψη ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, αντικατέστησαν μια φθαρμένη ελληνική σημαία και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, έκαψαν μία αλβανική σημαία που κρατούσαν μαζί τους.

Σύμφωνα με κείμενο του Συντονιστικού Κατάληψης ΤΕΙ Κρήτης, μια μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής που ήταν παρούσα στο περιστατικό, λιποθύμησε και τρομοκρατημένη διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. 


Οι φοιτητές οργανώνουν ομάδες περιφρούρησης για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για το περιστατικό αυτό έχει ενημερωθεί η αστυνομία και η εκπαιδευτική κοινότητα ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό της κατάληψης του ΤΕΙ. Δείτε το βίντεο που ανάρτησε το Συντονιστικό της Κατάληψης.

Το βίντεο

To Συντονιστικό της κατάληψης

"Σήμερα στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου έλαβε χώρα το εξής περιστατικό:Ομάδα μαθητών του Ε.Π.Α.Λ. Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον υπό κατάληψη χώρο του Τ.Ε.Ι. πρωτοβουλιακά αντικατέστησε την παλιά ελληνική σημαία που υπήρχε στον ιστό του σχολείου με καινούργια και κατόπιν έκαψαν μια αλβανική σημαία που είχαν μαζί τους. Το γεγονός αυτό τρομοκράτησε μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα την λιποθυμία της και την μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Το κάψιμο της σημαίας προκάλεσε την αντίδραση ατόμων που βρισκόντουσαν στο Τ.Ε.Ι. τα οποία παρενέβησαν. Ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από καθηγητές επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός αποδίδοντας το σε παρεξήγηση.

Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο της πόλης του Ρεθύμνου να πλαισιώσει τον κατειλημμένο χώρο του Τ.Ε.Ι. για την βραδινή περιφρούρηση του χώρου καθώς και τις οποίες δράσεις τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Συντονιστικό Κατάληψης Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου 31/10/2018"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr