Πρύτανης ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Ενημέρωση φοιτητών για την πορεία της Πανεπιστημιοποίησης

Πρύτανης ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Ενημέρωση φοιτητών για την πορεία της Πανεπιστημιοποίησης

ΤΕΙ Κεντρικής ΜακεδονίαςΜε ανακοίνωσή του ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δ. Χασάπης, ενημερώνει τους φοιτητές ότι η διαδικασία της συγχώνευσης με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η ανακοίνωση της από τον Υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως απαράβατος όρος είναι η μη μετακίνηση φοιτητών από οποιοδήποτε τμήμα, κι ότι η εν ενεργεία φοιτητές θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην υπάρχουσα κατάσταση παίρνοντας το πτυχίο των ΤΕΙ και στη συνέχεια, αν επιθυμούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα που θα ιδρυθούν για την απόκτηση Πανεπιστημιακού τίτλου. 


Αναλυτικά στην ανακοίνωση ο Πρύτανης αναφέρει

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αγαπητοί φοιτητές

Με τη δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής από τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, τις συγχωνεύσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων, του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τις άμεσα επικείμενες «συγχωνεύσεις» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η διαπραγματευτική βαρύτητα των ΤΕΙ εξασθένισε δραματικά.

Διαβλέποντας την εξέλιξη αυτή η Διοίκηση του Ιδρύματος αφοσιώθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρας της εκλογής της στη διερεύνηση της δυνατότητας σύμπραξης με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με στόχο τη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου πανεπιστημίου.

Η προσπάθεια αυτή βρίσκεται στην τελική της φάση και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ημέρες της διαμορφωθείσας πρότασης από τον υπουργό παιδείας Κ. Γραβρόγλου.

Η πρόταση προβλέπει ως απαράβατο όρο τη μη μετακίνηση φοιτητών από οποιοδήποτε Τμήμα.

Οι εν ενεργεία φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των σπουδών τους στο Τμήμα (και στον τόπο) που φοιτούν ώστε να πάρουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών του ΤΕΙ.

Στη συνέχεια εφόσον το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα παρακολουθώντας τα μαθήματα που θα καθορίσουν οι Συνελεύσεις των Τμημάτων.

Σχετικά με τους παλαιούς αποφοίτους προτείνεται η συνολική νομοθετική διευθέτηση του θέματος με κατάργηση της διάκρισης ΤΕ και ΠΕ και επικαιροποίηση των πιστοποιητικών των αποφοίτων με τα χαρακτηριστικά του νέου πανεπιστημίου.

Σέρρες 6 Νοεμβρίου 2018    

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Κ.Μ.

Δημήτριος Δ. Χασάπης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr