Πανεπιστήμιο Κρήτης: Μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού!

Μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αγαπητές και αγαπητοί φοιτητές, συνάδελφοι και εργαζόμενοι του Ιδρύματος, με δεδομένο ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ταυτοποιηθεί κρούσμα σε καμία Πανεπιστημιούπολη των Α.Ε.Ι. της Χώρας, αλλά συγχρόνως έχει πιθανολογηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) η έξαρση του φαινομένου και σε συνέχεια προηγούμενων οδηγιών, η Πρυτανεία ανακοινώνει την άμεση εφαρμογή των παρακάτω προληπτικών μέτρων στις Πανεπιστημιουπόλεις του Ιδρύματος στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο:

1. Την άμεση επέκταση της σύμβασης καθαριότητας με τον ανάδοχο Ηρακλείου, ώστε να αυξηθούν οι προσφερόμενες ώρες καθαριότητας κατά 25 ημερησίως. Έκτακτη Σύγκλητος τη Δευτέρα 9/3, ώστε να προωθηθεί η υπογραφή νέας σύμβασης, μετά και την απόφαση της Αρχής Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών.


2. Την άμεση προμήθεια ικανού αριθμού δοχείων και αντισηπτικού υγρού, και την τοποθέτησή τους έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας, τις γραμματείες των Τμημάτων, τα Εργαστήρια, τα κτήρια Διοίκησης, τα εστιατόρια/καφέ και τις Φοιτητικές Κατοικίες, ιδιόκτητες και μισθωμένες.

3. Την αύξηση των υγρών σαπουνιών και την σταδιακή αντικατάσταση των στερεών σαπουνιών στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, στους κοινόχρηστους χώρους του Ιδρύματος.

4. Την έγχαρτη ανάρτηση των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έξω από τους αναφερόμενους παραπάνω (2) χώρους .

5. Την εκ νέου αποστολή από τις Γραμματείες των Τμημάτων των σχετικών οδηγιών προς τους φοιτητές και το προσωπικό του Τμήματός τους, καθώς και την πρόσφορη και κατάλληλη ανάρτησή τους σε εμφανή σημεία των χώρων των Τμημάτων.

6. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, έπειτα από πρόσφατες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δεν απαιτείται η προληπτική απολύμανση των χώρων του Ιδρύματος και δεν ενδείκνυται η χρήση μάσκας από άτομα που δε νοσούν.

Εκ της Πρυτανείας

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr