Φοιτητές του ΤΕΙ Λευκάδας εκπέμπουν SOS!

Φοιτητές του ΤΕΙ Λευκάδας εκπέμπουν SOS!

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Λευκάδας (παραρτήματος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων) εκπέμπουν SOS καθώς βρισκόνται αντιμέτωποι με κρίσιμης σημασίας προβλήματα αναφορικά με το βιοτικο επίπεδο των φοιτητών του τόπου. 

Κάνουν έκκληση κάποιος φορέας να αναλάβει επιτέλους δράση και να τους στηρίξει.


Τι λέει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ο Μάριος Ψάλτης, Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Λευκάδας.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κρίσιμης σημασίας προβλήματα σχετικά με τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ. 

Πριν αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε η μίσθωση ενός ιδιωτικού κτηρίου στο οποίο εκ τότε διδάσκονται οι θεωρίες των μαθηματων, ακατάλληλου για το έργο που του ανατέθηκε. Μια βόλτα στον χώρο αρκει για να το διαπιστώσει κάνεις. 

Σε μια άλλη εγκατάσταση -η οποία διαμοιραζεται με ένα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολείο, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, πραγματοποιουνται τα εργαστήρια. 

Μία απόσταση απαγορευτικη για το φοιτητικό κοινό, το οποίο κατά κανόνα μετακινείται με τα πόδια. 

Εκτός των δυο παραπάνω σημαντικων ζητηματων, υπάρχει και ένα τρίτο μεγάλης προτεραιότητας και άμεσης ανάγκης να επιλυθει. Το ζήτημα της στεγασης. 

Εστίες δεν παρέχονται από το ίδρυμα. Έτσι, οι αρκετά οικονομικά αδύναμοι φοιτητές αναγκάζονται να ενοικιασουν σπίτια, πληρωμενα από το δικό τους έλλειμμα. Το πρόβλημα ενισχύεται από το γεγονός του ότι στο νησί, λόγω μεγάλης ζήτησης, υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα σπίτια. Ως εκ τούτου, οι τιμές είναι υψηλές και τα συμβόλαια διαρκούν λιγότερο από ένα ακαδημαϊκό έτος, καθώς τα κέρδη για τους ιδιοκτήτες την καλοκαιρινή περίοδο προέρχονται από πλατφόρμες όπως το AirBnB.

Με απλά λόγια, ένας φοιτητής αναγκάζεται να μπαινοβγαινει κάθε χρόνο στο σπίτι του, συνήθως πρίν την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου και μετά την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτέμβρη, πληρώνοντας νοίκι και μάλιστα υψηλό. 

Το επομενο ακαδημαϊκό έτος, οι εισαχθείς θα αυξηθούν δραματικά και τα προαναφερόμενα προβλήματα θα επιδεινωθουν. 

Κάνουμε έκκληση κάποιος φορέας να αναλάβει επιτέλους δράση και να μας στηρίξει.

Η παιδεία χρειάζεται αναβάθμιση, δεν είναι νοητό να υποβαθμίζεται με τέτοιο τρόπο!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr