Υπό κατάληψη από φοιτητές το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Υπό κατάληψη από φοιτητές το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Κατάληψη και διαμαρτυρία ξεκίνησαν σήμερα οι φοιτητές του ΑΤΕΙΘ αντιδρώντας έτσι στις ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ οι οποίες «είναι καταστροφικές και πλήττουν τα δικαιώματα των φοιτητών των ΤΕΙ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Σπουδαστικών Συλλόγων ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης:


Κατάληψη και διαμαρτυρία πραγματοποιούμε οι φοιτητές του ΑΤΕΙΘ από σήμερα 8 Ιουνίου 2017 μετά από απόφαση της Ένωσης Σπουδαστικών Συλλόγων ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κάνουμε ξεκάθαρο στον Υπουργό Παιδείας ότι δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση των πτυχίων μας και πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί οι ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ είναι καταστροφικές και πλήττουν τα δικαιώματα των φοιτητών των ΤΕΙ μέσα από μια διαδικασία καταστολής και υποβάθμισης των σπουδών.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ο Υπουργός επιτίθεται δολοφονικά κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας καταργώντας εκπαιδευτικές διαδικασίες και Διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Περιφρονεί τις συνταγματικές διατάξεις, καταλύει δημοκρατικές δομές και υπονομεύει εσκεμμένα τη λειτουργία των ΤΕΙ. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είναι «ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ», «ΟΧΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ» και «ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΪΝΣΤΑΪΝ».

Τονίζουμε αποφασιστικά:

- ΟΧΙ στην παροχή πτυχίων διετούς κύκλου σπουδών.

- ΟΧΙ στην κατάλυση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου των Ιδρυμάτων.

- ΟΧΙ στο φωτογραφικό αποκλεισμό υποψηφίων στα όργανα διοίκησης των ΤΕΙ. Δικαίωμα σε όλους να εκλέγουν μεταξύ όλων και όχι δημιουργία εγκάθετων διοικήσεων κομματικά υποτελών του Υπουργού.

- Αποκατάσταση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ που λιμοκτονούν

- Αυτοδύναμη λειτουργία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των ΤΕΙ.

- ΟΧΙ στο ύπουλο Σχέδιο συρρίκνωσης των ΤΕΙ με απρόβλεπτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

- ΟΧΙ στην υποβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ.

- ΟΧΙ πτυχία διαφορετικών ταχυτήτων με μικροπολιτικά κριτήρια.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr