Φοιτητές καταγγέλλουν τον ΟΑΣΘ

Φοιτητές καταγγέλλουν τον ΟΑΣΘ

«Γραμμή του μαρτυρίου» χαρακτηρίζει την γραμμή 52 του ΟΑΣΘ ο Σύλλογος Φοιτητών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Μπορεί ο ΟΑΣΘ πια να έκανε ένα μικρό βήμα μπρος με την κατάργηση του δεκάλεπτου από τα εισιτήριά του, όμως η πιο βασική απαίτηση, η αύξηση δρομολογίων του, δεν φέρνει απόκριση. Κι αυτό καθώς τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ έχουν φτάσει να είναι τόσο έντονα, που φοιτητές της πόλης συντάσσουν επιστολές διαμαρτυρίας.


Μόλις πριν λίγες μέρες, επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ο Σύλλογος Φοιτητών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας σοβαρότατα προβλήματα με τη λειτουργία της γραμμής 52 που συνδέει το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο με την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή των φοιτητών έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ» , ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Νο 52

Κυρίες και Κύριοι, Διοικούντες του ΟΑΣΘ,

Με την παρούσα επιστολή επιχειρούμε ως Σύλλογος Φοιτητών του ΑΤΕΙ/Θ να εκφράσουμε για ύστατη φορά, συνολικά ως μία φωνή, την αγανάκτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του ΑΤΕΙ/Θ με την πόλη της Θεσσαλονίκης με τη γραμμή Νο 52.

Οι συνθήκες, τις οποίες αναγκαζόμαστε να υπομένουμε καθημερινά προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στην ακαδημαϊκή μας εκπαίδευση ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία, και μόνο σε τριτοκοσμικές καταστάσεις πλέον παραπέμπουν. Σημειωτέον, το ΑΤΕΙ/Θ σχεδόν όλα τα μαθήματα του συνοδεύονται από υποχρεωτικά εργαστήρια, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την προσέλευσή μας. Καταλαβαίνετε πώς μπορεί να μεταφραστεί κάτι τέτοιο για τις ώρες αιχμής, όπως το μεσημέρι. Στη στάση επί της εισόδου του ΑΤΕΙ/Θ μπορεί να περιμένουν περίπου 400 άτομα το μοναδικό λεωφορείο. Η συχνότητα έλευσης των λεωφορείων είναι μηδαμινή, και σχεδόν ποτέ δεν ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα που έχει εκδώσει ο ίδιος ο ΟΑΣΘ.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των φοιτητών είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τη χωρητικότητα του λεωφορείου, υπάρχουν φοιτητές που αναγκάζονται να περιμένουν ατέρμονη ώρα. Η κατάσταση που επικρατεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής είναι ανυπόφορη, καθότι το σύνολο τωνφοιτητών στοιβάζεται προκειμένου να χωρέσει στο λεωφορείο. Περιστατικά τραυματισμών και λιποθυμιών είναι συχνότατα και στοιχειοθετούν ευθύνητου ίδιου του ΟΑΣΘ. Ακολούθως, η συμπεριφορά των οδηγών είναι αδιανόητη σε πολλές περιπτώσεις. Τα όρια ταχύτητας δεν τηρούνται, ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται και η ευγένεια είναι απούσα.

Όσον αφορά τα λεωφορεία καθεαυτά, σχεδόν επί καθημερινής βάσεως τίθενται εκτός λειτουργίας, εξαιτίας μηχανολογικών και άλλων βλαβών.

Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο για τη γνωστή σε όλη τη Θεσσαλονίκη «Γραμμή του Μαρτυρίου», τη Γραμμή Νο 52. Πέρα από τις απαράδεκτες συνθήκες, οι οποίες εξοργίζουν όλο τον ακαδημαϊκό κόσμοτου ΑΤΕΙ/Θ, πέρα από την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση, όλα δείχνουν πως κάποιο σοβαρό ατύχημα θα είναι αναπόφευκτο. Κύριοι διοικούντες του ΟΑΣΘ, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Σας φέρνουμε προ των ευθυνών σας. Για τελευταία φορά ζητούμε τη λήψη πρωτοβουλιών, διαφορετικά θα προβούμε σε κινητοποιήσεις νομικής και άλλης φύσεως.

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΑΤΕΙ/Θ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr