Εστιακοί φοιτητές Άρτας: Μας διώχνουν από το "σπίτι" μας

Αντιδρούν οι εστιακοί φοιτητές της Άρτας

"Στις 21/3/2020 ψηφίζεται το κλείσιμο των  φοιτητικών εστιών όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας ,υπό κοινή Υπουργική Απόφαση Δια/ΓΠ.οικ. 20021/2020- ΦΕΚ 956/Β/21-3-2020. Πλήθος φοιτητών σε όλη την χώρα, καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δίχως καμιά πρόνοια για την περαιτέρω διαμονή, διατροφή και υγεία τους.

Από την ημέρα που έκλεισαν οι πανεπιστημιακές δομές, πλήθος φοιτητών αποχώρισε άρον-άρον για τα σπίτια του και τις πόλεις μόνιμης διαμονής του. Δεν διέθεταν όλοι οι φοιτητές την δυνατότητα αυτή, ούτε επιθυμούσαν να μεταφέρουν, έστω και κατά λάθος, τον ιό σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Έτσι οι φοιτητές επέλεξαν την παραμονή τους στις φοιτητικές εστίες. Μακριά από τις οικογένειές τους, με συνοδοιπόρο τους τον εαυτό τους και με συμπολεμιστές κατά του ιού, τους συμφοιτητές τους. Όλοι δεν δίνουμε την μάχη μας;


Με σύμμαχο πρώτα τον εαυτό τους, οι φοιτητές της Άρτας ξεκίνησαν την αυτοίαση της κοινωνίας εκ των έσω.

Τις ερχόμενες μέρες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις ιδιαίτερα ξένες και προκλητικές. Βλέποντας τις μέρες που θα ακολουθούσαν, θεωρήσαμε ανάγκη να αποκατασταθεί μια κολώνα, η οποία αλλοιωμένη ‘’στηρίζει’’ το κτήριο όπου κατοικούμε. Με τσίπουρα για αντισηπτικά μας υποδέχθηκαν οι αρμόδιοι, που όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ για την αποκατάσταση της κολώνας, παρά τις υποσχέσεις τους. Παράλληλα, η έκκλησή μας για εγκατάσταση πλυντηρίων, αγνοήθηκε πλήρως, διότι η οικονομία του πανεπιστημίου είναι δυσμενής (αναφέρεται από τους αρμόδιους). Σήμερα εμείς οι φοιτητές πλένουμε τα ρούχα μας στο χέρι. Πλυντήρια δεν υπάρχουν. Άραγε πόσοι από τους σύγχρονους πολίτες έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, έστω και μια φορά στη ζωή τους, στην εποχή της τεχνολογίας; Στη πορεία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε  το ζήτημα της απολύμανσης κοινόχρηστων χώρων και κλιματιστικών. Οι αρμόδιοι δεν μας ενημέρωσαν για την ακριβή ώρα, άφιξης των απολυμαντικών συνεργείων. Επομένως, οι φοιτητές εισέπνευσαν τα χημικά, ασυνείδητα. Δεν γίνεται αντιληπτό πως τα χημικά αποδυναμώνουν τους οργανισμούς οποιουδήποτε ατόμου; Ψεκάζουν ανθρώπινους οργανισμούς σε εποχή έξαρσης ενός ιού;

Σήμερα ενώ όλοι οι συμπολίτες μας καλούνται να ‘’ Μείνουν Σπίτι’’. Εμάς μας διώχνουν επίσημα από το ΣΠΙΤΙ μας (Φοιτητικές Εστίες Άρτας) από τις 25/03/2020. Οι λέσχες μας θα κλείσουν και ουδένας ενδιαφέρθηκε για την διατροφή μας. Οι φοιτητές δεν μπορούν να μείνουν άστεγοι. Κανείς σας δεν μπορεί να μείνει άστεγος, ούτε δύναται δικαίωμα να σας απαγορεύουν το οτιδήποτε. Να σταματήσουν τώρα οι απαγορεύσεις και να ξεκινήσουν οι συνειδητές αποφάσεις όλων μας.

Οι φοιτητές συνειδητά θα σταθούν ενάντια σε οποιονδήποτε εισαγγελέα τους παραβιάσει την κατοικία τους. Συνειδητά θα προστατευθούν από τον Κορωνοϊό και συνειδητά θα προστατέψουν, την υγεία και τα δικαιώματα του εαυτού τους και των γύρω τους. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ. ΖΗΤΑΜΕ  ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ."

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr