Επαφές με τις Πρυτανικές Αρχές του ΤΕΙ ΑΜΘ και του ΤΕΙ Κεν. Μακεδονίας, ενόψει της συγχώνευσής τους με το Διεθνές Παν. Ελλάδας

Επαφές με τις Πρυτανικές Αρχές του ΤΕΙ ΑΜΘ και του ΤΕΙ Κεν. Μακεδονίας, ενόψει της συγχώνευσής τους με το Διεθνές Παν. Ελλάδας

Επαφές με τις Πρυτανικές Αρχές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αλλά και του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας,  είχε τις προηγούμενες μέρες ο Πρόεδρος της ΚΔΕ της ΕΕΤΕΜ, κ. Δ.Δημόπουλος, συνοδευόμενος από τους Προέδρους των Ν.Τ Σερρών και Δράμας, κ.κ. Δ.Μπαή και Κ. Πετρίδη, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση των ανωτέρω ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και ένταξης των Σχολών τους ως Προπτυχιακά Τμήματα αυτού.

Στις συναντήσεις αυτές, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ συζήτησε τις προοπτικές μιας τέτοιας συγχώνευσης, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι για τους Πτυχιούχους των συγκεκριμένων Ιδρυμάτων, και δη τους Πτυχιούχους Μηχανικούς, ενημερώθηκε για τις εργασίες της σχετικής Μεικτής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει συγκροτηθεί από τον Μάρτιο, ενώ επεσήμανε, για μία ακόμη φορά, το φλέγον ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων, η επίλυση του οποίου αποτελεί ηθική και ακαδημαϊκή υποχρέωση και των Ιδρυμάτων που μετασχηματίζονται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται, υπό τη νέα μορφή Ιδρύματος, να διαθέτει Σχολή Μηχανικών, ανάλογη αυτής του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αλλά και Σχολή Οικονομικών (Σπουδών), ενώ, όσον αφορά στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, θα διατηρηθούν τα Προπτυχιακά Προγράμματα Χρηματοπιστωτικών Σπουδών, και θα ιδρυθούν (νέα) Τμήματα Φυσικής και Χημείας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr