Φοιτήτρια του ΤΕΙ Αθήνας κατέκτησε την 3η θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας!

Φανή Τουμπουλίδου, η φοιτήτρια του ΤΕΙ Αθήνας που κατέκτησε την 3η θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας!

Την 3η θέση στην κατηγορία Media & Documentary στον διεθνή σύλλογο SWPP του Λονδίνου, κατέκτησε η 21χρονη Φανή Τουμπουλίδου από τα Γιαννιτσά Πέλλας, φοιτήτρια του Τμήματος Φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθηνών.

Η 21χρονη Φανή διακρίθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες φωτογράφους από όλο τον κόσμο ενώ οι φωτογραφίες που κρίθηκαν συνολικά το 2016 ήταν πάνω από 10.000.


Η ίδια έχει ήδη στη βαλίτσα της το Χρυσό βραβείο στο Λονδίνο και την διάκριση στη Νάπολη της Ιταλίας για 2 φωτογραφίες της στο 6ο διεθνές συνέδριο του PWS (Διεθνής Κοινότητα Επαγγελματιών Φωτογράφων) ανάμεσα σε κορυφαίους του είδους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Φανή Τουμπουλίδου

Η τελειόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας ανήκει σε φωτογραφική οικογένεια γνωστή στο χώρο της επαγγελματικής φωτογραφίας στην πόλη των Γιαννιτσών. Από μικρή είχε περιέργεια να μάθει τι έκρυβε το μικρό μαγικό κουτί και πως αποτύπωνε τα πρόσωπα και τις στιγμές στο χαρτί, ενώ ο πατέρας της, της έκανε δώρο μια πραγματική κόκκινη φωτογραφική μηχανή πριν ακόμη συμπληρώσει τα οκτώ της χρόνια.

Φανή Τουμπουλίδου

Η Φανή λατρεύει την φωτογραφία. Θεωρεί πως οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με τις ατελείωτες φωτογραφίες που δημοσιεύονται, μας κάνουν πιο κριτικούς απέναντι στην καλή εικόνα και πιστεύει πως η τέχνη της φωτογραφίας είναι δημιουργική, γεμάτη φαντασία και δυνατότητα να μετατρέψεις αυτό που βλέπει ο άλλος ή που θέλεις εσύ να προβάλεις.

Φανή Τουμπουλίδου

Λίγο πριν τελειώσει το λύκειο απέκτησε την πρώτη επαγγελματική της κάμερα και αποφάσισε να ασχοληθεί με το ανθρώπινο πρόσωπο. Καλώντας φίλες της να κάνουν τα μοντέλα, ασχολήθηκε πολύ με το πορτρέτο κάτι το οποίο την ενδιαφέρει μέχρι σήμερα. Πιστεύει πως ο φωτογράφος είναι αυτός που δημιουργεί και γι’ αυτό ασχολείται με τον Άνθρωπο. Γάμος – ανθρώπινες στιγμές – πορτρέτα – μόδα. Σημαντική στιγμή για την αποτύπωση της ωραιότερης στιγμής για κάποιον, δηλώνει.

Φανή Τουμπουλίδου

Ως φοιτήτρια εργάστηκε εθελοντικά στην δημιουργία ενός σημαντικού φωτογραφικού λευκώματος του Υπουργείου Πολιτισμού για την προβολή ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας, κτιρίων στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσείων κερδίζοντας τις εντυπώσεις για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ενώ ήδη έχει εργαστεί και στην δημιουργία ενός διαφημιστικού βίντεο για το Μουσείο Ηρακλειδών.

Δηλώνει λάτρης της φωτογραφίας που αποτυπώνει στο χαρτί το παρελθόν μας και παραμένει εντυπωσιασμένη από το σκοτεινό θάλαμο που μαζί με τον πατέρα της, στα παιδικά της χρόνια, εμφάνιζε το κλασικό φιλμ από την φωτογραφική της μηχανή.

Φανή Τουμπουλίδου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr