Φοιτητές,ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά, φοιτητικής εστίας Φοιτητές των ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά απαιτούν τη δημιουργία φοιτητικής εστίας

Φοιτητές των ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά απαιτούν τη δημιουργία φοιτητικής εστίας

Ημέρα δράσης για το πρόβλημα στέγασης στα ΤΕΙ διοργανώνουν την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, ενόψει του απογευματινού συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, οι σπουδαστικοί σύλλογοι Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Νοσηλευτικής και όλες οι Επιτροπές Αγώνα στο ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά.

Στα ΤΕΙ δεν υπάρχουν καθόλου εστίες για τα 2 Iδρύματα, ενώ τα δωμάτια που δίνονται σε φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της Αθήνας είναι ελάχιστα.


Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Αθήνας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Απαιτούν τη δημιουργία νέας φοιτητικής εστίας για τους σπουδαστές των ΤΕΙ αφού υπάρχουν πολλοί αναγκάζονται είτε να παρατήσουν τις σπουδές τους γιατί δεν έχουν να πληρώνουν το ενοίκιο

Για τον λόγο αυτό ξεκινούν τη συλλογή υπογραφών από τους σπουδαστές και διοργανώνονται διάφορες δράσεις προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της στέγασης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ!

Οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας και οι επιτροπές αγώνα του Μ.Α.Σ. στα ΤΕΙ απευθύνονται:

  • Σε σένα που μόλις πέρασες στην σχολή και ήρθες από επαρχία ελπίζοντας πως θα βρεις κάποιο κενό δωμάτιο σε εστία.
  • Σε εσένα που τώρα πληρώνεις 300 και 400 ευρώ κάθε μήνα για νοίκια και λογαριασμούς αλλά δεν αντέχεις άλλο γιατί η οικογένειά σου τσακίζεται από τα βάρβαρα νέα μέτρα και ζητάς πλέον ένα δωμάτιο στην εστία.
  • Σε εσένα που ήσουν ένας από τους εκατοντάδες σπουδαστές που ενώ έκαναν αίτηση πέρυσι για δωμάτιο στις υπάρχουσες εστίες, επειδή δεν υπήρχε κενό δωμάτιο αναγκάστηκες είτε να νοικιάσεις, είτε να γυρίσεις στο σπίτι σου και να κάνεις αίτηση πάλι φέτος.

Η δωρεάν στέγαση είναι δικαίωμά μας. Απαιτούμε τώρα να δημιουργηθεί εστία για τους σπουδαστές των ΤΕΙ της Αττικής.

Τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης! Τη στιγμή που εμείς και οι οικογένειές μας δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα με το κόστος σπουδών, τους νέους φόρους και τα χαράτσια, τους μισθούς πείνας των 400€, που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε ένα σκασμό λεφτά για το ενοίκιο, οι εστίες για τα ΤΕΙ είναι ανύπαρκτες.

Τη στιγμή που πολλαπλασιάζονται οι φοιτητές που έχουν ανάγκη τη δωρεάν στέγη για ολόκληρα τα ΤΕΙ στην Πρωτεύουσα της χώρας δεν υπάρχει ούτε μία εστία. Μόνο κάποια ελάχιστα δωμάτια στην εστία της ΑΣΠΑΙΤΕ και σε άλλες εστίες που δεν ξεπερνούν τα 200 δωμάτια.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους!

Αυτή τη στιγμή στο ΤΕΙ Πειραιά σπουδάζουν πάνω από 10.000 νέοι και νέες και από αυτούς δικαιούνται δωμάτιο σε κάποια εστία κάτω από 20, ενώ επαρχιώτες είναι πάνω από 3.000 σπουδαστές σύμφωνα με στοιχεία του ιδρύματος δηλαδή δωμάτιο παίρνει μόνο το 0.6% των σπουδαστών του ΤΕΙ Πειραιά.

Αντίστοιχα στο ΤΕΙ Αθήνας μόνο τα τελευταία 3 χρόνια, εισήχθησαν στο ίδρυμα πάνω από 2.500 επαρχιώτες σπουδαστές και τα δωμάτια δεν ξεπερνούν τα 100 για σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας, δηλαδή το 96% των σπουδαστών μένουν εκτός Εστίας !!!

Συνολικά στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά περνάνε κάθε χρόνο περίπου 1.000 επαρχιώτες σπουδαστές, και δεν υπάρχει ούτε μία Εστία για αυτά τα ΤΕΙ.

Είναι προκλητική η στάση Υπουργείου, Διοικήσεων και Περιφέρειας Αττικής που προκλητικά αδιαφορούν για τα κτήρια και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση χώρου κατάλληλου για εστία στο Πάρκο Τρίτσι.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι σπουδαστές πληρώνουν έναν σκασμό για νοίκια η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, όχι μόνο να μην δίνει λύση, αλλά να δημιουργεί μεσιτικό γραφείο μέσα στο ΤΕΙ για την εύρεση δωματίων σε σπουδαστές !!!

Απαιτούμε:

  • Την ανέγερση νέας εστίας για τους σπουδαστές των ΤΕΙ, στο Πάρκο Τρίτση ή σε όποιο άλλο χώρο κρίνεται δυνατό, δωρεάν και αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
  • Δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία!  Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.
  • Να αξιοποιηθούν τώρα δημοτικά ακίνητα για τη δημιουργία νέων εστιών, στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και ενοίκια.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr