Υπό τριήμερη κατάληψη η ΑΣΠΑΙΤΕ

Υπό τριήμερη κατάληψη η ΑΣΠΑΙΤΕ

Οι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ μετά από την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης πραγματοποιούν 3ημερη κατάληψη στη σχολή.

Οι φοιτητές συναντήθηκαν χθες με τον πρόεδρο καταθέτοντας τα αιτήματα τους. Συνεχίζουν όπως δηλώνουν τον αγώνα τους καλώντας εκ νέου γενική συνέλευση την Πέμπτη και πορεία στο υπουργείο Παιδείας όπου θα καταθέσουν τα αιτήματα τους στην υπουργό Παιδείας. Καλούν σε στήριξη των αιτημάτων τους τους φοιτητές όλων των σχολών.


Πιο αναλυτικά, οι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ προβάλουν τα εξής προβλήματα:

Έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού

Η Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. διαθέτει ελάχιστο αριθμό μόνιμων καθηγητών με αποτέλεσμα αρκετά τμήματα να μην μπορούν να τελέσουν τις νόμιμες διαδικασίες για να κάνουν γενικές συνελεύσεις  τμημάτων. Η νομοθεσία ορίζει ότι ένα τμήμα θεωρείται αυτοδύναμο με τουλάχιστον 8 μόνιμους καθηγητές.

Κωλυσιεργία στις προσλήψεις ωρομίσθιων.

Ειδικότερα αυτή τη χρονιά έχει παρατηρηθεί ότι πολλά μαθήματα της σχολής δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα με αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητές να αγχώνονται για το αν θα αποκομίσουν το πτυχίο τους.

Έλλειψη ελέγχου στη σωστή λειτουργία των μαθημάτων

Ένα οξύτατο πρόβλημα της φετινής χρονιάς με τους φοιτητές να περιμένουν έξω από τις αίθουσες, αδίκως, τους καθηγητές οι οποίοι δεν ενημερώνουν έγκαιρα για την απουσία τους. Παράλληλα αρκετοί καθηγητές υπάρχουν φέτος που δεν εφαρμόζουν τις σωστές παιδαγωγικές μεθόδους με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο του μαθήματος.

Αποτυχία πρόσληψης σωστών μέτρων για την υγειονομική ασφάλεια των φοιτητών  λόγω της πανδημίας

Παρότι το υπουργείο εργασίας έχει κάνει σαφή ενημέρωση  σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι οι αίθουσες πρέπει να αερίζονται και να καθαρίζονται πριν και μετά την παράδοση ενός μαθήματος, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων δεν έχει υλοποιηθεί σε κανένα τμήμα. Σημαντικό επίσης είναι η σχολή να ελαφρύνει οικονομικά τους φοιτητές που πληρώνουν 2 rapit test την εβδομάδα καλώντας μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. έξω από την κεντρική είσοδο της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

Αποτυχία των διοικήσεων των τελευταίων πέντε ετών να αναβαθμίσουν το ίδρυμα της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η διοίκηση της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. έχει  προσπαθήσει πολυάριθμες φορές να  πανεπιστημοποιήσουν της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. έχοντας πάντα στο πλευρό τους τον σπουδαστικό  σύλλογο χωρίς όμως να έχουν πετύχει το οτιδήποτε θετικό για τη σχολή μας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ αποτελεί το μοναδικό ΤΕΙ στην επικράτεια με αποτέλεσμα το κύρος της σχολής να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα Μέσα Μαζικής δικτύωσης τόσο ο σπουδαστικό σύλλογος όσο και η διοίκηση της σχολής έχει κάνει πολυάριθμες προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας χωρίς να έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα μας και οι προβληματισμοί μας για το μέλλον της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί ότι ο προηγούμενος υπουργός παιδείας κ. Διγαλάκης έχει δηλώσει στην Βουλή ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται να δώσει έμφαση στο παιδαγωγικό κομμάτι του πτυχίου, αδιαφορώντας για το διπλό χαρακτήρα του πτυχίου μας όπου αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι φοιτητές  επιλέξανε την Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr