Εστιακοί φοιτητές: Χωρίς κλιματισμό η Εστία της ΑΣΠΑΙΤΕ

Εστιακοί φοιτητές: Χωρίς κλιματισμό η Εστία της ΑΣΠΑΙΤΕ

«Για μια ακόμη φορά οι εστιακοί φοιτητές βιώνουμε τραγικές καταστάσεις μέσα στην εστία μας! Την ώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται από το χειρότερο καύσωνα των τελευταίων δεκαετιών, εμείς "λιώνουμε" μέσα στα δωμάτια μας καθώς δε λειτουργεί λόγω βλάβης το σύστημα κλιματισμού»!

Την παραπάνω σοβαρή καταγγελία κάνει ο Φοιτητικός Σύλλογος της Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «την ίδια ώρα που μεγάλες πυρκαγιές ξεσπούν η μία πίσω από την άλλη, γύρω από την εστία σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν διάσπαρτες εκτάσεις με ξερά χόρτα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πρόληψη να καθαριστούν!


Με αυτή την κατάσταση να επικρατεί στα δωμάτια μας μόνο γέλια μας προκαλούν οι δηλώσεις της κυβέρνησης να "αποφεύγουμε τις μετακινήσεις"!», σχολιάζει ο Σύλλογος.

Οι φοιτητές θέτουν το ερώτημα πώς θα προστατευτούν από τον καύσωνα και από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς, χωρίς να υπάρχει καμιά σχετική μέριμνα και απαιτούν σχετικά μέτρα, σημειώνοντας: «Αντί να λένε μεγάλα λόγια στις ειδήσεις και να περηφανεύονται που όλα "λειτουργούν ρολόι" την ώρα που η μισή Ελλάδα δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές και τον καύσωνα ας κάνουν έστω τα στοιχειώδη»!

Οι φοιτητές απαιτούν:

  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κλιματισμό των δωματίων μας.
  • Να καθαριστούν άμεσα από τις αρμόδιες αρχές τα ξερά χόρτα που υπάρχουν γύρω από τις εστίες.
  • Τώρα γενναία αύξηση της χρηματοδότησης προς τις εστίες και τις σχολές! Αναβάθμιση των υποδομών της εστίας μας!  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr