Πτυχιούχοι ΤΕΙ: "Το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει 400.000 πτυχιούχους ΤΕΙ" / Η απάντηση "χωρίς απάντηση" που έλαβαν

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Πτυχιούχοι ΤΕΙ: "Το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει 400.000 πτυχιούχους ΤΕΙ" / Η απάντηση "χωρίς απάντηση" που έλαβαν

Χωρίς συγκεκριμένο χρονικό διάγραμμα φαίνεται να παραμένει η δέσμευση του Υπουργού Παιδείας για την αντιστοίχιση πτυχίων 400.000 αποφοίτων Α.Ε.Ι. (Τ.Ε.Ι.). Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.).

Έπειτα από σειράς παρεμβάσεων που άσκησε ο Σύλλογός Αποφοίτων & Φοιτητών Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) Κρήτης προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σχετικά με το ζήτημα της αντιστοίχισης, εξομοίωσης των Πτυχίων των ΤΕΙ, ενημερώνουν πως έλαβαν την σχετική απάντηση η οποία και κοινοποιείται στο παρόν άρθρο με υπ’ Αρ. πρωτ. 32144/Z1 με θέμα «Δίνεται απάντηση».

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος: "Η απάντηση αυτή δεν αναφέρει ούτε σχετικό χρονοδιάγραμμα στις δεσμεύσεις που ανακοίνωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η κυρία Μακρή, στην Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στην Βουλή η Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κυρία Βατσινά και που συζητήθηκε στην Βουλή στις 02/02/2024. Το συγκεκριμένο έγγραφο που λάβαμε μόνο που απάντηση δεν είναι και γι’ αυτόν τον λόγο στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας προς το σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητούμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ.Πιερρακάκη.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να μην μας εμπαίζει και να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση σε 400.000 πολίτες που αναμένουν επίλυση σε ένα πλέον μακρόχρονο και ταλαίπωρο ζήτημα".

400.000 πτυχιούχοι ΤΕΙ χωρίς ακαδημαϊκή στέγη / Χωρίς χρονικό διάγραμμα ή δέσμευση Πιερρακάκη

Σε επιστολή που είχε αποστείλει το προηγούμενο διάστημα, ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης δήλωσε με απογοήτευση, πως έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες επικοινωνίας με το Υπουργείο Παιδείας για να τους δοθεί η εικόνα για τις επόμενες κινήσεις που προγραμματίζονται χωρίς να έχουν (όπως δηλώνουν) λάβει καμία συγκεκριμένη απάντηση.. αγνοώντας τους. Οι 400.000 πτυχιούχοι βρίσκονται σε αναμονή με πτυχία από τμήματα και ιδρύματα που δεν υπάρχουν πλέον πουθενά στον νέο ακαδημαϊκό χάρτη. Το θέμα αναδεικνύει εκ νέου ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης.

Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η κυρία Ελένη Βατσινά, Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., νομού Ηρακλείου με θέμα  «Αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Τ.) (Τ.Ε.Ι.) με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων ακαδημαϊκών δομών», στις 19/01/2024 (Επίκαιρες Ερωτήσεις Πρώτου Κύκλου – Άρθρα 130 § 2 και 3 και 132 §  2 ΚτΒ) και που συζητήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 02/02/2024 (πριν από περίπου έναν (1) μήνα), η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα.Ζέττα Μακρή, απάντησε σε αυτήν με την κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργού κυρίου Κυριάκου Πιερρακάκη περί άμεσης επίλυσης του ζητήματος. Πιο αναλυτικά, η Υφυπουργός κα.Μακρή ανέφερε στην πρωτολογία της ότι μεταφέρει την κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργού Παιδείας κυρίου Κυριάκου Πιερρακάκη ότι το θέμα αυτό λύνεται, ότι το επεξεργάζεται ειδική επιτροπή και είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου για να λυθεί. Ενώ στην δευτερολογία της ανέφερε ότι είναι ζητήματα που δημιούργησαν προηγούμενες κυβερνήσεις και ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να τα λύσει, με την κα.Βατσινά να τονίζει την σημασία επίλυσης του ζητήματος καθότι πέραν του ότι οι απόφοιτοι των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) διαθέτουν πτυχία φάντασμα δεν διαθέτουν και τα ανάλογα εργασιακά δικαιώματα που θα έπρεπε να είχαν ως απόφοιτοι ιδρυμάτων Α.Ε.Ι..

Το έγγραφο με την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας 

Οι θέσεις και οι προτάσεις των κομμάτων για την αντιστοίχιση των πτυχίων των πρώην ΤΕΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.