Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Νόμιμα τα πτυχία Νομικής με απόφαση ΣΤΕ από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Νόμιμα τα πτυχία Νομικής με απόφαση ΣΤΕ από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Ενα βήμα πιο κοντά στην εύκολη αναγνώριση του πτυχίου Νομικής από το εξωτερικό και ειδικά από την Κύπρο φέρνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) κάθε ενδιαφερόμενο.

Το ΣτΕ σύντομα αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο θέμα που απασχολεί εκατοντάδες νέους και νέες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αναγνώριση των πτυχίων Νομικής που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό, καθώς το ανώτατο δικαστήριο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, έχει ήδη αναθέσει την υπόθεση στην επταμελή σύνθεση του Γ' Τμήματος του ΣτΕ.


Ωστόσο, το ίδιο τμήμα του ΣτΕ με άλλη απόφασή του (1755/2017) έκανε δεκτή την προσφυγή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο είχε προσβάλει δικαστικά την απόφαση (πράξη) του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), με την οποία ο εν λόγω οργανισμός είχε ταχθεί κατά της αναγνώρισης των πτυχίων Νομικής από προπτυχιακά προγράμματα χωρών εκτός Ελλάδας με αντικείμενο το «ελληνικό δίκαιο» ή παρεμφερή προγράμματα. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτή την προσφυγή για τυπικούς λόγους, χωρίς όμως να μπουν στην ουσία του ζητήματος των προϋποθέσεων της αναγνώρισης των πτυχίων Νομικής.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr