Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΑΠΟΦΑΣΗ: 126 ΔΙΕΚ εξοπλίζονται με Laptop ενός εκ. ευρώ για εξ αποστάσεως μαθήματα

126 ΔΙΕΚ εξοπλίζονται με Laptop ενός εκ. ευρώ για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως μάθησης

Δημόσια ΙΕΚ: Τη διενέργεια Ανοικτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την Προμήθεια εξοπλισμού ΤΠΕ για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως μάθησης στα Ι.Ε.Κ., με απόφαση την οποία υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Προϋπολογισμός του Διαγωνισμού

Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των οκτακοσίων έξι χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα ενός ευρώ και εξήντα ενός λεπτών (806.451,61€) προ ΦΠΑ, ήτοι ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000,00€ με ΦΠΑ 24%).

Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η προμήθεια εξοπλισμού ΤΠΕ σε 126 Ι.Ε.Κ. της χώρας.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί προμήθεια φορητών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τηλεκπαίδευσης με στόχο την υποστήριξη των Ι.Ε.Κ., αφενός μεν, για την εξ ́ αποστάσεως εκπαιδευτική δραστηριότητα των διδασκόντων σε αυτά αλλά και των διδασκομένων, αφετέρου δε, για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες με την εφαρμογή ΤΠΕ.

Η εν λόγω Πράξη αφορά στην κάλυψη των αναγκών χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας καθώς οι ελλείψεις ΤΠΕ στα ΙΕΚ αναδείχθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας του COVID-19 που επηρέασε τους διδάσκοντες αλλά και τους σπουδαστές των ΙΕΚ, αφού δεν διαθέτουν κατάλληλες υποδομές ΤΠΕ προκειμένου να παρέχεται με σύγχρονο τρόπο η εξ αποστάσεως μάθηση. Οι συγκεκριμένες ανάγκες προέκυψαν ύστερα από καταγραφή αναγκών που πραγματοποιήθηκε από την Δ/νση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Η ανωτέρω προμήθεια εντάσσεται ως Υποέργα 1-5 στην Πράξη «Εφαρμογή ΤΠΕ για την εξ αποστάσεως μάθηση στα ΙΕΚ».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τα ΔΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr