Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΑΠΟΦΑΣΗ: 126 ΔΙΕΚ εξοπλίζονται με Laptop ενός εκ. ευρώ για εξ αποστάσεως μαθήματα

126 ΔΙΕΚ εξοπλίζονται με Laptop ενός εκ. ευρώ για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως μάθησης

Δημόσια ΙΕΚ: Τη διενέργεια Ανοικτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την Προμήθεια εξοπλισμού ΤΠΕ για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως μάθησης στα Ι.Ε.Κ., με απόφαση την οποία υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.


Προϋπολογισμός του Διαγωνισμού

Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των οκτακοσίων έξι χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα ενός ευρώ και εξήντα ενός λεπτών (806.451,61€) προ ΦΠΑ, ήτοι ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000,00€ με ΦΠΑ 24%).

Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η προμήθεια εξοπλισμού ΤΠΕ σε 126 Ι.Ε.Κ. της χώρας.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί προμήθεια φορητών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τηλεκπαίδευσης με στόχο την υποστήριξη των Ι.Ε.Κ., αφενός μεν, για την εξ ́ αποστάσεως εκπαιδευτική δραστηριότητα των διδασκόντων σε αυτά αλλά και των διδασκομένων, αφετέρου δε, για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες με την εφαρμογή ΤΠΕ.

Η εν λόγω Πράξη αφορά στην κάλυψη των αναγκών χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας καθώς οι ελλείψεις ΤΠΕ στα ΙΕΚ αναδείχθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας του COVID-19 που επηρέασε τους διδάσκοντες αλλά και τους σπουδαστές των ΙΕΚ, αφού δεν διαθέτουν κατάλληλες υποδομές ΤΠΕ προκειμένου να παρέχεται με σύγχρονο τρόπο η εξ αποστάσεως μάθηση. Οι συγκεκριμένες ανάγκες προέκυψαν ύστερα από καταγραφή αναγκών που πραγματοποιήθηκε από την Δ/νση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Η ανωτέρω προμήθεια εντάσσεται ως Υποέργα 1-5 στην Πράξη «Εφαρμογή ΤΠΕ για την εξ αποστάσεως μάθηση στα ΙΕΚ».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τα ΔΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr