Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σωματείο Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ: Αδιαφάνεια στις αναθέσεις εκπαιδευτών

Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ: Αδιαφάνεια στις αναθέσεις εκπαιδευτών

Το Σωματείο Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης του Δημοσίου ζητά να εφαρμοστούν οι οδηγίες για διαφανείς αναθέσεις που έλαβαν οι Διευθυντές των ΔΙΕΚ.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης του Δημοσίου με επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει παρατυπίες στις αναθέσεις εκπαιδευτών.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


«Ο έλεγχος είναι αδύνατος στα Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν ανακοινώνουν στην ιστοσελίδα τους ωρολόγιο πρόγραμμα με ονόματα και Αριθμούς Μητρώου ή ανακοινώνουν ωρολόγιο πρόγραμμα με σκέτα ονόματα (αφού ο αξιολογικός πίνακας έχει σκέτους Αριθμούς Μητρώου οπότε δεν μπορεί κάποιος να κάνει διασταύρωση)», τονίζεται στην επιστολή με το Σωματείο να ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου γενικού γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας, Γεώργιο Βούτσινο να παρέμβει ώστε να εφαρμοστούν στο ορθό οι οδηγίες για διαφανείς αναθέσεις. 

Η επιστολή

Αξιότιμε κε Γενικέ Γραμματέα,

Στις «Οδηγίες για την έναρξη Εξαμήνων Κατάρτισης και την έναρξη Εφαρμογής των Ωρολογίων Προγραμμάτων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.» με αρ. πρωτ. Κ5/125563/05-10-2021, του Διευθυντή Επαγγελματικής Κατάρτισης προς τις Διευθύνσεις των Δ.Ι.Ε.Κ., περιλαμβάνονται οδηγίες για διαφάνεια στις αναθέσεις των εκπαιδευτών οι οποίες προέκυψαν μετά την τελευταία μας συνάντηση μαζί σας.

Σύμφωνα με την παράγραφο 19: «Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όπως αυτό καταρτίζεται από κάθε Δ.Ι.Ε.Κ. ανακοινώνεται στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δ.Ι.Ε.Κ. τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας των αναθέσεων μαθημάτων στους εκπαιδευτές προκειμένου να είναι διαθέσιμο στους υποψηφίους εκπαιδευτές. Δεν επιτρέπεται τροποποίηση του προγράμματος.»

Σύμφωνα με την παράγραφο 18: «Οι Διευθυντές των Δ.Ι.Ε.Κ. αναρτούν στον πίνακα ανακοινώσεων και στην Ιστοσελίδα του Δ.Ι.Ε.Κ. το ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει τους επιλεγέντες εκπαιδευτές ανά ειδικότητα και ανά μάθημα με τον αριθμό Μητρώου και το ονοματεπώνυμο των εκπαιδευτών.»

Κατόπιν καταγγελιών συναδέλφων τις οποίες επιβεβαιώσαμε, πολύ λίγα Δ.Ι.Ε.Κ. δεν εφάρμοσαν την παράγραφο 19 αλλά ένας πολύ μεγάλος αριθμός δεν έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα την παράγραφο 18. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. να μην μπορούν να ελέγξουν εάν έχει ακολουθηθεί ο αξιολογικός πίνακας ανά μάθημα στις αναθέσεις εκπαιδευτών. Ο έλεγχος είναι αδύνατος στα Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν ανακοινώνουν στην ιστοσελίδα τους ωρολόγιο πρόγραμμα με ονόματα και Αριθμούς Μητρώου ή ανακοινώνουν ωρολόγιο πρόγραμμα με σκέτα ονόματα (αφού ο αξιολογικός πίνακας έχει σκέτους Αριθμούς Μητρώου οπότε δεν μπορεί κάποιος να κάνει διασταύρωση).

Παρακαλούμε για την παρέμβαση σας ώστε να εφαρμοστούν οι οδηγίες για διαφανείς αναθέσεις που έλαβαν οι Διευθυντές των Δ.Ι.Ε.Κ.

Ακολουθούν κατάλογοι που προέκυψαν μετά από διασταυρωμένες καταγγελίες Συναδέλφων με:
α) Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν ανάρτησαν στις Ιστοσελίδα τους καθόλου ωρολόγιο πρόγραμμα πριν τις δηλώσεις μαθημάτων των Εκπαιδευτών (μερικά μέχρι και σήμερα) ή έβγαλαν και στη συνέχεια το μετέβαλλαν
β) Δ.Ι.Ε.Κ. που έχουν αναρτήσει στην Ιστοσελίδα τους ωρολόγιο πρόγραμμα χωρίς ονόματα και Αριθμό Μητρώου
γ) Δ.Ι.Ε.Κ. που έχουν αναρτήσει στην Ιστοσελίδα τους ωρολόγιο πρόγραμμα με ονόματα αλλά χωρίς Αριθμό Μητρώου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr