Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Έως (08/11) οι αιτήσεις για δωρεάν σπουδές στα ΔΙΕΚ σύγχρονης Αγροτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Αιτήσεις για δωρεάν σπουδές στα ΔΙΕΚ σύγχρονης Αγροτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Συνεχίζονται έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 οι εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε νέους κάτοχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων, από ολόκληρη τη χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Δες ΕΔΩ την ενημερωτική σελίδα που θα χρειάζεσαι για να ενημερώνεσαι για όλα τα νέα που αφορούν τα ΔΙΕΚ.  

Το έτος κατάρτισης 2021-2022 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι (6) Δημόσια ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες: 

  • Ιωαννίνων,
  • Ηρακλείου,
  • Κορίνθου,
  • Λάρισας,
  • Αττικής
  • και Τρικάλων,

με τις παρακάτω επτά (7) ειδικότητες:

1. ΔΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ
Εθν. Αντιστάσεως 3, 45221, Κατσικά Ιωαννίνων, 26510 92219 

2. ΔΙΕΚ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ & ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ
Μεσσαρά Κρήτης, 70012, Αμπελούζος Ηρακλείου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 28920 31259, 31500

3. ΔΙΕΚ ΝΕΜΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
Μαθητικής Εστίας 37, 20500, Νεμέα Κορινθίας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 27460 23032

4. ΔΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Α. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
Β. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
4ο χλμ Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων, 41500, Λάρισα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2410 621353, 611092

5. ΔΙΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Λεωφ. Κηφισίας 182, 15124, Μαρούσι Αττικής, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 8012701

6. ΔΙΕΚ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ιωαννίνων 95, Καλαμπάκα, 42200, Τρικάλων, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 24320 22781, 22459

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και συγκεκριμένα:

- 4 εξάμηνα θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης
- 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης

Με δαπάνες του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΔΙΕΚ.

Στους αποφοίτους των ΔΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. 

1. Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων εγγραφής ορίζεται από την 22/10/2021 έως και την 01/11/2021, με δυνατότητα παράτασης της ημερομηνίας λήξης.

2. Οι υποψήφιοι υποβάλουν αίτηση είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα ΔΙΕΚ του ενδιαφέροντος τους.

3. Η αίτηση εγγραφής είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr) και διαθέσιμη στα ΔΙΕΚ (συν.1).

4. Με την αίτηση υποβάλλονται συνημμένα τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α. Αντίγραφο τίτλου αποφοίτησης/σπουδών.

Απολυτήριο ΓΕΛ ή Απολυτήριο και Πτυχίο ΕΠΑ.Λ, ή άλλος ισότιμος τίτλος. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσκόμιση του τίτλου σπουδών (απολυτηρίου ή πτυχίου), απαιτείται αποδεικτικό τίτλου σπουδών, που εκδίδεται από τη Σχολική Μονάδα αποφοίτησης του υποψηφίου και στο οποίο αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης. [υποχρεωτικό] ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό λύκειο, αντί του δικαιολογητικού όπως ορίζεται παραπάνω, απαιτείται η κατάθεση των εξής:

α) Επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα του αντίστοιχου τίτλου. Η επίσημη μετάφρασή του γίνεται από αρμόδια κατά τον νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο.

β) Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας του τίτλου σπουδών από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, με αυτούς των ελληνικών σχολείων με αναγωγή του Γενικού Μέσου Όρου βαθμολογίας στην 20βάθμια κλίμακα.

β. Φωτοτυπία εγγράφου Ταυτοποίησης (Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο).

Φωτοτυπία και των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή σε περίπτωση έλλειψης Αστυνομική Ταυτότητας θα επισυνάπτεται Διαβατήριο σε ισχύ (φωτοαντίγραφα των σελίδων με τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου). Σε περίπτωση έλλειψης των παραπάνω επισυνάπτεται Πιστοποιητικό Δήμου. [υποχρεωτικό]

Επισημαίνεται ότι για την εγγραφή υπηκόων χωρών εντός Ε.Ε, εκτός Ε.Ε και ομογενών

ισχύουν τα εξής:

  • Οι υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας, οφείλουν να υποβάλουν διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, επίσημα μεταφρασμένο, από το οποίο να προκύπτει η υπηκοότητα τους.
  • Οι ομογενείς (Αλβανίας, πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου, Τένεδου κ.τ.λ.) γίνονται δεκτοί, εφόσον υποβάλουν ‘Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς ή Αλλοδαπού’ (δίπτυχο της Αστυνομίας με αριθμό αδείας και ακριβή καθορισμό της διάρκειας παραμονής).
  • Οι υποψήφιοι, πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. υποβάλουν Διαβατήριο και ατομική άδεια διαμονής ή βεβαίωση τύπου Α, σε ισχύ.

γ. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Όταν πρόκειται για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας ή μονογονεϊκής οικογένειας, με τους περιορισμούς, που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία ή πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, όταν πρόκειται για πολύτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.

δ. Βεβαίωση Προϋπηρεσίας (εάν υπάρχει).

Βεβαίωση ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) ή Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία στο επάγγελμα και ειδικότητα ή βεβαίωση Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένης επιτήδευσης από τον υποψήφιο. Η απόδειξη της προϋπηρεσίας εναπόκειται στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.

5. Εφ’ όσον ο αριθμός των υποψηφίων υπερβαίνει τον μέγιστο προβλεπόμενο από την παρούσα αριθμό εισαγωγής για κάθε ΔΙΕΚ, το ΔΙΕΚ καταρτίζει πίνακα κατάταξης, ανά ειδικότητα με μοριοδότηση, αφού ληφθούν υπόψη όσα ορίζονται στη παρ. 4 του άρθρο 9 της υπ’ αριθμ. 709/287335/18.10.2021 κοινής υπουργικής απόφασης: «Κανονισμός Λειτουργίας ΔΙΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΑΑΤ».

6. Η ανακοίνωση του Πίνακα Κατάταξης για κάθε ΔΙΕΚ και Ειδικότητα, θα γίνει το αργότερο εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά τη λήξη του διαστήματος υποβολής των αιτήσεων, στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr) και θα περιέχει αναλυτικά τα μόρια που συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος, όπου διακριτά θα φαίνονται οι επιλεγέντες.

Κάθε υποψήφιος θα εμφανίζεται στον Πίνακα Κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης που υπέβαλε. Οι υποψήφιοι/ες έχουν προσωπική ευθύνη ενημέρωσης για τον αριθμό πρωτοκόλλου και για τα αποτελέσματα των αιτήσεων τους, μέσα από την επικοινωνία τους με το ΔΙΕΚ και τις αναρτήσεις των σχετικών αποφάσεων.

7. Εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση του Πίνακα Κατάταξης, οι επιλεγέντες σπουδαστές πρέπει να καταθέσουν στο ΔΙΕΚ και την Ειδικότητα επιλογής τους, Αίτηση Οριστικής Εγγραφής (συν.2), προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους.

8. Η μη έγκαιρη κατάθεση Αίτησης Οριστικής Εγγραφής στο ΔΙΕΚ, σημαίνει τη μη αποδοχή της επιλογής από τον υποψήφιο και την απώλεια του δικαιώματος εγγραφής του.

9. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφών, με απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ανακοινώνονται τα τμήματα που θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρο 11 της υπ’ αριθμ. 709/287335/18.10.2021 κοινής υπουργικής απόφασης:

«Κανονισμός Λειτουργίας ΔΙΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΑΑΤ», καθώς και οι ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων τους.

Δικαίωμα εγγραφής στα ΔΙΕΚ (επίπεδο 5) έχουν οι απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (επίπεδο 4), όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις της περ. α της παρ. 1 του ν. 4763/2020. Στους αποφοίτους των ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ). Η ανωτέρω βεβαίωση δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα ΔΙΕΚ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr