Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ανάσα για χιλιάδες Σπουδαστές ΙΕΚ

Ανάσα για χιλιάδες Σπουδαστές ΙΕΚ

Παρέμβαση έκανε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για το θέμα των ασκούμενων Σπουδαστών των Δημόσιων και  Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Αναλυτικά η παρέμβαση: Σπουδαστές ΙΕΚ κάνουν πρακτική και πληρώνουν αντί να πληρώνονται


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΚΗ:

"Με την  υπ’ αριθμό 403-6/6/2017 επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων υπογράφηκε η υπ’αριθμό Κ1/118932 ΚΥΑ  σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται τα  θέματα Επιδότησης και Ασφάλισης της Μαθητείας των σπουδαστών των Δημόσιων και  Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ).

Η επιστολή προς τα υπουργεία είχε αποσταλεί μετά από καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου γονέων πρακτικά ασκούμενων/ μαθητευόμενων σε Ιδιωτικά ΙΕΚ, όπου τις ασφαλιστικές εισφορές κατά την πρακτική άσκηση των μαθητευόμενων επωμίζονταν οι ίδιοι. 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ όχι μόνο διευθετήθηκε το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών αφού οι πρακτικά ασκούμενοι  ασφαλίζονται με πλήρη απασχόληση με τις ασφαλιστικές εισφορές να βαρύνουν τους εργοδότες και τους πρακτικά ασκούμενους, αλλά παράλληλα ρυθμίστηκε και το θέμα της αποζημιώσεις. 

Πλέον οι πρακτικά ασκούμενοι θα λαμβάνουν ως ημερήσια αποζημίωση για όσο διάστημα διαρκεί η πρακτική τους άσκηση το 75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ποσό που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.  

Η απόφαση αυτή  δίνει «ανάσα» σε χιλιάδες ωφελούμενους και τις οικογένειες τους, αφού πλέον οι πρακτικά ασκούμενοι για όσο διάστημα διαρκεί η πρακτική τους άσκηση θα έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και μισθό". 

Αν είσαι Σπουδαστής ΙΕΚ θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα για την Πρακτική Άσκηση ΙΕΚ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Μαθητεία Σπουδαστών ΙΕΚ: Τι ισχύει για Αμοιβές και Ασφάλιση

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr