Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΔΙΕΚ: Προθεσμία ολοκλήρωσης πρακτικής άσκησης παλαιότερων σπουδαστών

ΔΙΕΚ: Προθεσμία ολοκλήρωσης πρακτικής άσκησης παλαιότερων σπουδαστών

Κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας, παλαιότεροι καταρτιζόμενοι (που ολοκλήρωσαν το Δ' Εξάμηνο μέχρι τον Ιούλιο του 2020 ), που υποχρεούνται σε Πρακτική Άσκηση και δεν την έχουν ολοκληρώσει, θα πρέπει να την ολοκληρώσουν το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο 2022.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματική Κατάρτισης Λήμνου επισημαίνει


«Σας υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν σχετικών οδηγιών του ΥΠΑΙΘ, παλαιότεροι καταρτιζόμενοι (που ολοκλήρωσαν το Δ' Εξάμηνο μέχρι τον Ιούλιο του 2020 ), που υποχρεούνται σε Πρακτική Άσκηση και δεν την έχουν ολοκληρώσει, θα πρέπει να την ολοκληρώσουν το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο 2022.

Αυτό σημαίνει ότι η έναρξη της πρακτικής σας, θα πρέπει να γίνει άμεσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν ΔΕΝ ολοκληρωθεί η Πρακτική Άσκηση όπως έχετε υποχρέωση, θα χαθεί η διετής φοίτησή σας στο ΙΕΚ, (δηλαδή, θα διαγραφούν και τα 4 εξάμηνα).

Επίσης όσοι δεν έχουν πάρει ΒΕΚ έχοντας εκκρεμότητα με την κατάθεση των δικαιολογητικών τους για την ολοκλήρωση της Πρακτικής τους (πχ Βιβλίο Πρακτικής κτλ), θα πρέπει να τα προσκομίσουν άμεσα στο ΙΕΚ, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης του ΒΕΚ τους και να μην χαθεί εξ ολοκλήρου η φοίτησή τους, σύμφωνα με την παραπάνω οδηγία του ΥΠΑΙΘ.

Παρακαλείσθε άμεσα για τις ενέργειες σας».

Με Κατατακτήριες οι Απόφοιτοι ΙΕΚ στα Πανεπιστήμια (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Πρακτική Άσκηση

Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα συνολικά και επιμερίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισηςκαι σε ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Οι καταρτιζόμενοι που έχουν ολοκληρώσει το Δ' εξάμηνο σπουδών, και ξεκινούν την πρακτική τους άσκηση πρέπει να υποβάλουν αίτηση επανεγγραφής στο Ε΄ εξάμηνο.

  • Η πρακτική άσκηση δύναται να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του τρίτου και του τέταρτου εξαμήνου φοίτησης (ή και στο τέλος της φοίτησης).
  • Η περίοδος πρακτικής άσκησης πρέπει να είναι συνεχόμενη ή και τμηματική χωρίς να υπερβαίνει χρονικά το ένα (1) ημερολογιακό έτος.
  • Μπορεί να πραγματοποιείται σε Φυσικά Πρόσωπα (Ιδιωτικό Τομέα), Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ.
  • Η εποπτεία, ο συντονισμός, η διασφάλιση της ποιότητας και η αξιολόγηση της πρακτικής άσκησης είναι ευθύνη του Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. ή του Συντονιστή Π.Α. που καταρτίζεται ο σπουδαστής.
  • Με Κ. Υ. Απόφαση, ρυθμίζεται ο τρόπος κάλυψης των δαπανών (Ασφαλιστική κάλυψη για ατυχήματα στο χώρο Πρακτικής Άσκησης.

ΙΕΚ: Τέλος για τους σπουδαστές τα rapid, ελέγχοι πιστοποιητικών, Edupass (ΕΠΙΣΗΜΟ)

Αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση ΙΕΚ / Σπουδαστές δείτε τι ισχύει

Μαθητεία Σπουδαστών ΙΕΚ / Τι ισχύει για Αμοιβές και Ασφάλιση το 2022 και 2023

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr