Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΠΑΙΤΕ ζητά συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας

Ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΠΑΙΤΕ ζητά συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας

Ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΠΑΙΤΕ ζητά συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να ενημερώσουν την κυρία Νίκη Κεραμέως για την παρούσα κατάσταση στο Ίδρυμα, να καταθέσουν τις απόψεις τους αλλά και να ενημερωθούν για τις προθέσεις και τους στόχους του Υπουργείου αναφορικά με την ΑΣΠΑΙΤΕ και το μέλλον της προκειμένου να προχωρήσουν όλοι στην αναγκαία διαβούλευση.

Το κείμενο που απεστάλει στα «Φοιτητικά Νέα» από τον Φ.Σ:


Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., ως καθολική διάδοχος της ΣΕΛΕΤΕ, αποτελεί τον πυλώνα της τεχνικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης της χώρας μας. Για παραπάνω από μισό αιώνα, παράγει απόφοιτους εκπαιδευτικούς για την δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα, ως Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε παράγει μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, σε ένα πρόγραμμα σπουδών αδιάσπαστο και πενταετές, το οποίο περιέχει υποχρεωτική εξάμηνη πρακτική άσκηση επαγγέλματος και υποχρεωτική πτυχιακή εργασία.

Ο σημαντικός ρόλος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπονομεύθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τη στιγμή που όλα τα Τ.Ε.Ι. της χώρας μας συγχωνεύθηκαν και εντάχθηκαν στον πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε ένα πολυνομοσχέδιο με πολλά ερωτηματικά ως προς τα κριτήρια και τους σκοπούς του, η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. έχει παραμείνει στάσιμη και μόνη στον τομέα της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, παρά τις προσπάθειες των φοιτητών, των καθηγητών και των διοικητικών υπαλλήλων της σχολής που έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις από το 2017.

Οι διαδικασίες συγχώνευσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε με πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ευδοκίμησαν και η σχολή μας βρίσκεται σε μειονεκτική θέση αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της. Ένα από τα κυριότερα γεγονότα που μας προβληματίζουν είναι ο μικρός αριθμός μελών Δ.Ε.Π. σε προπτυχιακά τμήματα της σχολής, από τα οποία πρόκειται και ένας μεγάλος αριθμός αυτών τα επόμενα χρόνια να συνταξιοδοτηθούν, ενώ ταυτόχρονα, με την αρχή του εξαμήνου ερχόμαστε ως φοιτητικός σύλλογος αντιμέτωποι με μία Διοικούσα Επιτροπή που δηλώνει παραιτημένη εις βάρος των φοιτητών, αδιαφορώντας τόσο για τα σπουδαστικά και λειτουργικά θέματα, όσο και για το μέλλον της σχολής. 

Για όλα τα παραπάνω, αλλά κυρίως για το θέμα της Πανεπιστημιοποίησης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αιτούμαστε να διαθέσετε μέρος από τον πολύτιμο χρόνο σας, για την πραγματοποίηση συνάντησης με τους εκλεγμένους εκπροσώπους του φοιτητικού μας συλλόγου, ώστε να σας ενημερώσουμε για το τι πραγματικά συμβαίνει στο ίδρυμα, τις απόψεις μας αλλά και να ενημερωθούμε για τις προθέσεις και τους στόχους σας αναφορικά με την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε και το μέλλον της προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι στην αναγκαία διαβούλευση. 

Με εκτίμηση,

Φοιτητικός Σύλλογος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr