Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΤΕΙ Αθηνών

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΤΕΙ Αθήνας

Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο διοίκησης του ΤΕΙ Αθηνών. Στην κατάληψη προχώρησαν φοιτητές, του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, διαμαρτυρόμενοι στο νομοσχέδιο για το υπό Ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οι φοιτητές δηλώνουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: «Σε μια εποχή, όπου η Παιδεία και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα, απόρροια της γενικότερης  οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε δε μπορούμε να μένουμε αδρανείς.


Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, λειτουργικό, με προγράμματα σπουδών που θα συνάδουν με τις ανάγκες της εποχής μας. Για να πετύχουν όλα αυτά όμως, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλες τις προκλήσεις καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Αρχικά να τονίσουμε πως ως σπουδαστές του τμήματος οπτικής και οπτομετρίας, θεωρούμε την κατάληψη της Διοίκησης του Ιδρύματος μας ως ύψιστη μορφή διαμαρτυρίας. Όντας ενεργοί και σκεπτόμενοι νέοι δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ με τις άκριτες και αβίαστες εξαγγελίες του Υπουργού και των αρμόδιων, κ’ αυτό διότι μιλάμε για μια σέχτα “Πρωτοπόρων Υπουργικών Συμβούλων”, που ουδεμία σχέση έχουν με την καθημερινότητα μας, τα προγράμματα σπουδών μας, αλλά το σημαντικότερο δεν έχουν καμία σχέση με ζητήματα Παιδείας.

Καθώς δεν έχουμε την διάθεση να γίνουμε πειραματόζωο κανενός Υπουργού, που με μία απλή Υπουργική Απόφαση θα γράφει και θα σβήνει τις σπουδές και τις προοπτικές μας, αντιτιθόμαστε απόλυτα σε όσους από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Αθήνας για ιδιοτελείς σκοπούς θα στηρίξουν ένα τέτοιο σχέδιο».

Διαβάστε ακόμη: Το εγχείρημα της μετατροπής των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Διαμαρτυρία των φοιτητών του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας για τη συγχώνευσή του τμήματός τους

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr