Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σε λειτουργία τμήμα ΤΕΙ με 9 φοιτητές

Σε λειτουργία τμήμα ΤΕΙ με 9 φοιτητές

Στη δέσμευση ότι το ζήτημα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος - Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομίας στο Α΄ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα επιλυθεί οριστικά το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου προέβη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Τη δέσμευση του υπουργού, ωστόσο, ανακοίνωσε, ύστερα από συνάντηση που είχε μαζί του, ένας άλλος υπουργός. Ο λόγος για τον υπουργό Δικαιοσύνης – και βουλευτή Ζακύνθου– Σταύρο Κοντονή, ο οποίος μάλιστα βεβαίωσε ότι το ΤΕΙ «θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και ήδη έχει ενισχυθεί με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με επιχορήγηση 40.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από τους σεισμούς».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Το τμήμα ξεκίνησε να λειτουργεί στη Ζάκυνθο το 2009 όπως γράφει η "Καθημερινή" και κατάφερε να επιβιώσει από το σχέδιο «Αθηνά», επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Το σχέδιο «Αθηνά» προέβλεπε τη συγχώνευση τμημάτων τα οποία αλληλοκαλύπτονται ή δεν είχαν συμμετοχή.

Το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος έχει δύο κατευθύνσεις. Τη Συντήρηση Πολιτισμικής Κληρονομιάς και την Κατεύθυνση Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος. Από τις 80 θέσεις εισακτέων που ορίστηκαν για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στη Συντήρηση Πολιτισμικής Κληρονομιάς, εισήχθησαν μόλις δύο φοιτητές. Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος, ο αριθμός των εισακτέων έχει φθάσει τους εννέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 12 (δείτε περισσότερα εδώ).

Ως μόνιμο προσωπικό του τμήματος απασχολείται μία επίκουρη καθηγήτρια και το διδακτικό έργο υποστηρίζεται με «δανεισμό» διδασκόντων από άλλο τμήμα, καθώς και από συμβασιούχους.

Συν τοις άλλοις, από το 2010 έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, τόσο από το υπουργείο Πολιτισμού όσο και από διάφορους επαγγελματικούς φορείς, όπως, για παράδειγμα, τον Σύλλογο Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης.

Για να δείτε όλες τις τελευταίες Φοιτητικές Ειδήσεις πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr