Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Υπογράφεται η πρώτη Ομοσπονδοποίηση Πανεπιστημίου - ΤΕΙ

Υπογράφεται αύριο Τρίτη από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η πρώτη Ομοσπονδοποίηση Πανεπιστημίου ΤΕΙ και αφορά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Θα ονομάζεται «Eκπαιδευτικό Ίδρυμα Διονύσιος Σολωμός» και θα είναι πιλοτικό πείραμα για άλλες συνενώσεις και συνομοσπονδίες που προβλέπει το Σχέδιο Αθηνά.

Σε ερώτηση που έκανε το esos προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, στις 31 Ιανουαρίου του 2013, όταν παρουσιάστηκε το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ εάν τα Ομόσπονδα όργανα των ΑΕΙ που καθιερώνονται με το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ θα παρεμβαίνουν στα οικονομικά, διοικητικά και Ακαδημαικά ζητήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ απάντησε:

«Τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που εντάσσονται στα Ομόσπονδα Ιδρύματα, διατηρούν την ακαδημαϊκή τους

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


αυτοτέλειά, τα προγράμματα σπουδών τους, τα πτυχία τους και την εξέλιξη του προσωπικού τους». Ο κ. υπουργός εξήγησε πως «πρόκειται για μια υπερδομή από τα υφιστάμενα Συμβούλια σε ένα ομόσπονδο Κεντρικό Συμβούλιο».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι διοικήσεις των των Ομόσπονδων Οργάνων θα διορίζονται ή θα εκλέγονται

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι διοικήσεις θα αποτελούνται από τα ήδη εκλεγμένα μέλη των διοικήσεων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ .Δεν θα διορίζονται , αλλά θα υπάρξει μια διαδικασία εκλογών μεταξύ των Ιδρυμάτων.

Η Ενωση Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου που αντιδρά στην Ομοπονδιοποίηση , έχει προγραμματίσει για αύριο Τρίτη το πρωί, έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο 1 των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχειονομίας.

«Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας τόσο συνολικά στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την ανώτατη εκπαίδευση όσο και ειδικότερα σε κάθε μορφή «σύμπραξης» ή «ομοσπονδιοποίησης» του Πανεπιστημίου μας με ΤΕΙ η οποία πέραν της καταφανούς αντισυνταγματικότητάς της, πέραν της ομόφωνης απόρριψής της από τις Γενικές Συνελεύσεις όλων των Τμημάτων του Ιονίου, προοιωνίζεται την πλήρη υποβάθμιση και συρρίκνωση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα του Ιδρύματος»

τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου και καταγγέλλει «την αδιαφάνεια και την πλήρη αυθαιρεσία λήψης αποφάσεων, που αφορούν την επιβίωση του Ιδρύματος, ερήμην της ακαδημαϊκής κοινότητας που το απαρτίζει και τη βούληση της οποίας οφείλουν να εκφράζουν τα όργανα Διοίκησης του πανεπιστημίου».

Πηγή:esos

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr