Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Οι θέσεις των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Οι θέσεις των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/03/2019 Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αντίρριο, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της ενδεχόμενης συγχώνευσης ή μεταφοράς του Τμήματος και αναλύθηκαν εκτενώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για τις παρακάτω περιπτώσεις: 

1. Παραμονή του Τμήματος στο Αντίρριο

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


i. Επιζήμια, καθώς έτσι κινδυνεύει το Τμήμα να παραμείνει το μοναδικό ΤΕΙ στη χώρα ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει (ή και ολοκληρωθεί) διαδικασίες αναβάθμισης των υπόλοιπων ΤΕΙ σε ΑΕΙ.

ii. Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος είναι ανεπαρκείς και επικίνδυνες. 

2. Μεταφορά του Τμήματος στη Ναύπακτο

i. Με την πραγματοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος, το Τμήμα αυτομάτως απομονώνεται από τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα και δεν αναβαθμίζεται σε ΑΕΙ, καθιστώντας το πρόγραμμα σπουδών ασύμφορο.

ii. Είναι εμφανές ότι οι προτάσεις για τη μεταφορά αυτή, εν όψη εκλογών, εξυπηρετούν τοπικά πολιτικά συμφέροντα.

iii. Λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων για τη στέγαση του Τμήματος, είναι αδύνατη η άμεση δημιουργία αυτών και άρα η πραγματοποίηση της πρότασης καθίσταται αβέβαιη. 

3. Συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Πατρών

i. Ασύμφορη, διότι έτσι αυξάνονται τα χρόνια φοίτησης των φοιτητών του Τμήματος λόγω μεγάλων διαφορών των προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος και του Πανεπιστημίου.

ii. Μη ικανοποιητική αναβάθμιση του πτυχίου, αφού με τη συγχώνευση αυτή το Τμήμα μετατρέπεται σε Γενικό Τμήμα, και άρα ο τίτλος του πτυχίου δεν αντιπροσωπεύει επαρκώς το μέχρι τώρα αντικείμενο σπουδών του Τμήματος.

iii. Παρόλα αυτά, το Πανεπιστήμιο διαθέτει εγκαταστάσεις που πληρούν τις απαιτήσεις του Τμήματος. 

Οι 110 παρευρισκόμενοι στη Συνέλευση φοιτητές ψήφισαν ομόφωνα ότι το πιο επιθυμητό ενδεχόμενο για το μέλλον το Τμήματος είναι το εξής: 

4. Συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 

i.. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει πρόγραμμα σπουδών παρόμοιο με αυτό του Τμήματος, συνεπώς ο συμβιβασμός αυτός καθιστά τη μετάβαση ευκολότερη.

ii. Είναι δυνατή η αναβάθμιση του πτυχίου με τίτλο συναφή με το μέχρι τώρα αντικείμενο σπουδών του Τμήματος.

iii. Υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις στα κτήρια του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που πληρούν τους όρους λειτουργίας του Τμήματος.

iv. Το Τμήμα μας παρέχει ήδη μεταπτυχιακό στις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ όπου και επιθυμούμε να μεταβούμε ως τμήμα. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr