Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Προχωρά σε έξι στάδια η απορρόφηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Προχωρά η απορρόφηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 24/1/2019 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης και το Πρυτανικό Συμβούλιο του ιδρύματος πραγματοποίησαν μια πρώτη συνάντηση εργασίας με τα μέλη ΔΕΠ, το λοιπό διδακτικό/εργαστηριακό και διοικητικό προσωπικό του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση αυτή αναφέρθηκε η σημαντικότητα του εγχειρήματος συγχώνευσης δύο ιστορικών και ισχυρών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε ένα. Το εγχείρημα αυτό έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός άριστου πανεπιστημιακού ιδρύματος μεγάλου μεγέθους που θα παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους νέους ανθρώπους της περιφέρειας και της χώρας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και την παραγωγή της γνώσης και της καινοτομίας.


Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σύμφωνα με την ΕΡΤ περιέγραψε τα στάδια υλοποίησης του εγχειρήματος που περιλαμβάνουν ακροθιγώς τα ακόλουθα:

1. Διασφάλιση της ομαλής διεκπεραίωσης όλων των μισθοδοτικών διαδικασιών για το σύνολο του προσωπικού του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας.

2. Διαδικασίες μετάβασης του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στα Γενικά Τμήματα και διασφάλιση της ομαλής συνέχισης όλων των διοικητικών ενεργειών στο εσωτερικό αυτών των τμημάτων (εκλεκτορικά κτλ).

3. Άμεσες ενέργειες για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης και διασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών πρώτου κύκλου των πρώην τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

4. Ορισμός προσωρινών γενικών συνελεύσεων νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος καθώς και τριμελών επιτροπών προγραμμάτων σπουδών.

5. Διασφάλιση της εργασιακής και υπαλληλικής ασφάλειας του διοικητικού προσωπικού του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας σύμφωνα και με τις κείμενες διατάξεις που αφορούν την ένταξη του προσωπικού.

6. Στη Λάρισα θα λειτουργήσει άμεσα στελεχωμένο Γραφείο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με συνεχή παρουσία των Πρυτανικών Αρχών ώστε να διασφαλισθεί η απαραίτητη όσμωση και αποτελεσματική διοίκηση του νέου πανεπιστημιακού συγκροτήματος της Περιφέρειας.

Επισημάνθηκε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο και προκλητικό και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί δέσμευση των Πρυτανικών Αρχών και των συλλογικών οργάνων του όλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι θα καταβληθούν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε εντός εξαμήνου όλες οι εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές δράσεις του ιδρύματος να επιτελούνται ομαλά, αποδοτικά και ενιαία.

Τη Δευτέρα 28/1/2019 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση στη Λαμία με ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr