Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και ΤΕΙ για τις εξετάσεις τεχνικών επαγγελμάτων

Η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων διασφαλίστηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ αιρετής Περιφέρειας και ΤΕΙ Θεσσαλίας. Με τον τρόπο αυτό ξεκινά αμέσως η διαδικασία για την επιμόρφωση των μελών των εξεταστικών επιτροπών έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, η οποία είχε καθυστερήσει λόγω της μη έγκαιρης έκδοσης των αντίστοιχων Προεδρικών Διαταγμάτων.

Αναλυτικότερα η σύμβαση αφορά σε την παροχή υπηρεσιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για:

1. την εκπαίδευση των μελών των εξεταστικών επιτροπών που συστάθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3982/11,

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


2. την παροχή αιθουσών, εργαστηρίων, εξοπλισμού, προσωπικού και αναλωσίμων για τη διενέργεια των εξετάσεων για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων.

Συγκεκριμένα, για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων απαιτείται θεωρητική και πρακτική εξέταση, κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 5 και 7 του ν. 3982/2011. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί βάσει της ανωτέρω σύμβασης στα εργαστήρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας και θα αφορά στις εξής ειδικότητες:

α. τεχνικοί υδραυλικών εγκαταστάσεων

β. τεχνικοί εγκαταστάσεων καύσης

γ. τεχνικοί μηχανικών εγκαταστάσεων

δ. οξυγονοκολλητές – ηλεκτροσυγκολλητέςε. τεχνικοί ψυκτικών εγκαταστάσεων

στ. ηλεκτρολόγοι

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας αναλαμβάνει την προβλεπόμενη επιμόρφωση, η οποία ορίζεται στο άρθρο 5 παρ. 5 του ν. 3982/2011, των μελών των εξεταστικών επιτροπών. Η επιμόρφωση των εξεταστών πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Πάσχα, ενώ με ανακοίνωση στον τύπο αλλά και στους αρμόδιους φορείς (Επιμελητήρια-σύνδεσμοι κ.α) θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Η αιρετή Περιφέρεια με καθημερινή δουλειά έρχεται να δώσει λύσεις εκεί που το θεσμικό πλαίσιο παρουσιάζει κενά και αδυναμίες. Με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε ξεμπλοκάρουμε τη διαδικασία των εξετάσεων για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων. Πλέον με την ευθύνη ενός πιστοποιημένου φορέα όπως είναι το ΤΕΙ, ο εξετάσεις μπορούν αν πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και εγκυρότητα. Σε μία ανταγωνιστή αγορά εργασίας η απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στο χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων».

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας και πρόεδρος της επιτροπής Εκπαίδευσης και Έρευνας κ. Μιχάλης Βλαχογιάννης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας κ. Θ. Σκάρπας, και η αν. τμηματάρχης του τμήματος Επαγγέλματος Διεύθυνσης Ανάπτυξης κα. Κ. Αργυριάδη.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr