Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Φοιτητές ΤΕΙ Πελοποννήσου: Τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση με τη στέγαση

Φοιτητές Πελοποννήσου: Τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση με τη στέγαση

Διαμαρτύρονται οι φοιτητές του ΤΕΙ Καλαμάτας για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν, καθώς όπως αναφέρουν δυσκολεύονται να βρουν σπίτι να νοικιάσουν μιας και τα ενοίκια είναι στα ύψη, ενώ καταγγέλλουν ότι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τούς ζητούν να τα νοικιάζουν μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή το συμφωνητικό ενοικίασης να ισχύει μόνο για μερικούς μήνες και στη συνέχεια αναγκάζονται να πληρώνουν μέχρι και 50 ευρώ την ημέρα, για να διατηρήσουν το σπίτι.

Οι φοιτητές αναφέρουν πως η φοιτητική εστία δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών, καθώς έχει περιορισμένο αριθμό κλινών και ζητούν να συμβάλλει το ΤΕΙ στην επίλυση του προβλήματος καθώς και να τους χορηγηθεί επίδομα στέγασης.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα ΤΕΙ Καλαμάτας, αναφέρονται τα εξής:

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ!

ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

“Οι φοιτητές του ΤΕΙ Καλαμάτας και κυρίως οι πρωτοετείς είναι αγανακτισμένοι από την άθλια κατάσταση με τη στέγαση. Η αναζήτηση στέγης έχει μετατραπεί σε μαραθώνιο. Πιο συγκεκριμένα όσοι ψάχνουμε για σπίτι αυτό τον καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα όπως :

α) πανάκριβα σπίτια πολλά από τα οποία ενοικιάζονται μέχρι τον Ιούνιο και από κει και πέρα πρέπει να πληρώνουμε 50 ευρώ την ημέρα.

β) μια φοιτητική εστία η οποία δεν καλύπτει τις ανάγκες ούτε στο ελάχιστο καθώς διαθέτει μόνο 170 κλίνες ενώ στο ΤΕΙ φοιτούν χιλιάδες φοιτητές.

Πολλοί φοιτητές μάλιστα πληρώνουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο μέχρι να βρούν σπίτι ή να τους πάρουν στην εστία ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να παρατήσουν τις σπουδές τους πριν καν ακόμα τις ξεκινήσουν επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Πρέπει τώρα οι φοιτητές να δείξουμε ότι δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος

Υπενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία , με ευθύνη του ΤΕΙ, για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο στην εστία”.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr