Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σαββατοκύριακο για φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Προσπάθειες να καθιερωθεί στη Θεσσαλονίκη, το Student Weekend, καταβάλλει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαία 2014» και το πλήθος των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη.

Ήδη από την πλευρά της δημοτικής αρχής έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, προκειμένου να συντονιστούν και να καθοριστούν κοινά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει να «εκμεταλλευτεί» το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας», ώστε να προσελκύσει φοιτητές από τις γύρω χώρες.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Πρόκειται για τριήμερες εκδρομές

(Παρασκευή- Σαββάτο - Κυριακή), όπου με χαμηλό κόστος, διαμονής και διατροφής, φοιτητές θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη για διασκέδαση ή για κάποιες εκδηλώσεις. Η πρακτική αυτή λειτουργεί εδώ και χρόνια σε πολλές βαλκανικές και ευρωπαϊκές πόλεις. Χαρακτηριστικό της δυναμικής που έχουν τα Student Weekend είναι ότι αυτό της Κωνσταντινούπολης διακινεί κάθε Σαββατοκύριακο περίπου 10.000 φοιτητές, ενώ το αντίστοιχο της Αθήνας περίπου 3.000.

«Είναι χιλιάδες οι φοιτητές που φεύγουν από την έδρα τους και ψάχνουν που να πάνε Σαββατοκύριακο. Εμείς λέμε ότι στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ένα οργανωμένο καλό και ελκυστικό πρόγραμμα για νέους και θα μπορούν να έρχονται εδώ» τόνισε πρόσφατα ο συντονιστής της Θ.Ε.Π.Ν. 2014, Μπάμπης Παπαϊωάννου. Για τον σκοπό αυτό, οι συντελεστές της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαία 2014» θα επιχειρήσουν να τοποθετήσουν στο πρόγραμμα τις μουσικές εκδηλώσεις και τις εκθέσεις κυρίως τα Σαββατοκύριακα, ώστε να έχει κίνητρο το δίκτυο φοιτητών να επισκεφθεί την πόλη. Οι δράσεις του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014 παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης της δημοτικής αρχής με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr