Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΤΕΙΘ

Στις δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκινούν από αύριο και στην πενθήμερη της επόμενης εβδομάδας, που έχει προκηρύξει η πανελλήνια

ομοσπονδία τους ενάντια στη διαθεσιμότητα, θα συμμετάσχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Αύριο το πρωί, οι σύλλογοί τους προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στα ιδρύματά τους.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν σήμερα στο ΑΠΘ, εκπρόσωποί τους μίλησαν για "προσχηματική" αξιολόγηση δομών,

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


αφού "πρώτα ορίστηκε ο αριθμός των πλεοναζόντων και μετά τα κριτήρια"

ενώ πρόσθεσαν ότι το αίτημά τους για "καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση" είναι δίκαιο και ότι "ο αγώνας θα είναι ανυποχώρητος".

Ζήτησαν από τους γονείς και τους πρωτοετείς φοιτητές, που επρόκειτο να ξεκινήσουν να εγγράφονται από την προσεχή Τετάρτη, να δείξουν "κατανόηση" και "στήριξη" στις κινητοποιήσεις τους, γιατί - όπως είπαν - "εκτός των θέσεων εργασίας, γίνονται για να υπάρχει δωρεάν, δημόσιο πανεπιστήμιο".

Από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων ζήτησαν να "επανεξετάσει" τη θέση της και να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας όλων των ιδρυμάτων για το προσεχές διάστημα, "όπως έκαναν οι πρόεδροι των ΤΕΙ". newsit.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr