Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Προτάσεις της ΔΑΠ για τους οικονομικά ευάλωτους φοιτητές

Προτάσεις της ΔΑΠ για τους οικονομικά ευάλωτους φοιτητές

Φοιτητικές Παρατάξεις: Η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξέδωσε μια σειρά από προτάσεις προς την κυβέρνηση για την στήριξη των οικονομικά ευάλωτων φοιτητών.

Ειδικότερα, προτείνει μέτρα όπως η επέκταση της κάρτας φοιτητή για τις αστικές μεταφορές, συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την κάλυψη αναγκών σε σχολές με ειδικό εξοπλισμό και αύξηση θέσεων μερικής απασχόλησης εντός των Πανεπιστημίων για οικονομικά ασθενείς φοιτητές. Επίσης, προτείνεται η δυνατότητα εκπόνησης της διπλωματικής/ερευνητικής εργασίας εξ αποστάσεως για επί πτυχίω φοιτητές που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το πανεπιστήμιο.


Αναλυτικά, οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

«Εδώ για τους οικονομικά ευάλωτους φοιτητές

Η δωρεάν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ένα κεκτημένο που δίνει ουσιαστική ευκαιρία σε όλες τις νέες και τους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να τα κάνουν πράξη. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί γενναία μέτρα στήριξης οικονομικά ευάλωτων φοιτητών όπως η ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών μέσω ΣΔΙΤ και η αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, ώστε να μπορεί κάθε φοιτητής να σπουδάζει όπως του αξίζει.

Παρ’ όλα αυτά, μία μερίδα συμφοιτητών μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους καθιστώντας τες δύσκολες έως και ενίοτε αδύνατες.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λοιπόν, στο πλαίσιο της φετινής μας καμπάνιας «Εδώ για κάθε φοιτητή», προχωράμε στην κατάθεση προτάσεων αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες κάθε οικονομικά ευάλωτου φοιτητή:

• Επέκταση του μέτρου της κάρτας φοιτητή για τις αστικές μεταφορές και θέσπισή του, όπου δεν υπάρχει

Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την κάλυψη αναγκών σε σχολές που απαιτείται ειδικός εξοπλισμός (πχ. για εργαστήρια, κλινικές κλπ.)

Αύξηση θέσεων μερικής απασχόλησης μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ώστε να εργάζονται περισσότεροι οικονομικά ασθενείς φοιτητές

Δυνατότητα εκπόνησης της διπλωματικής/ερευνητικής εργασίας εξ αποστάσεως, για τους επί πτυχίω φοιτητές που αδυνατούν να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες με το πέρας του ελάχιστου ορίου φοίτησης

Παραμένουμε με συνέπεια δίπλα στην φοιτητική κοινότητα και στις ανάγκες της, είτε αυτές είναι εκπαιδευτικές είτε είναι κοινωνικές, χτίζοντας σήμερα, το πανεπιστήμιο του αύριο.

Εδώ για τους οικονομικά ευάλωτους φοιτητές. Εδώ για κάθε φοιτητή.»

Και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά στα Πανεπιστήμια / ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr