Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Στον ΕΟΠΠΕΠ η Υπουργός Παιδείας

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως στον ΕΟΠΠΕΠ

Σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως με το Διοικητικό Συμβούλιο και όλους τους εργαζομένους του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού.

Τόσο η πρόεδρος του ΔΣ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Φρειδερίκη Βλαχαντώνη όσο και η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ιωάννα Λυτρίβη επεσήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική υλοποίηση του τόσο μεγάλου έργου που έχει ανατεθεί στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Προς αυτή την κατεύθυνση, κρίσιμο ρόλο θα παίξει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Οργανισμού, που έχει ξεκινήσει με ίδιες δυνάμεις και θα επιταχυνθεί, καθώς μέσω χρηματοδότησης από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» υλοποιείται έργο ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών του Οργανισμού προκειμένου να καταστεί πιο ευέλικτος στις απαιτήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.


Η Υπουργός αναφέρθηκε στην όσμωση που διέκρινε στο προσωπικό του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. «μπαίνοντας κανείς στο χώρο διαισθάνεται αμέσως μια ατμόσφαιρα πολύ αρμονική, μία ατμόσφαιρα όσμωσης και αυτό πιστώνεται στον καθένα και καθεμία από εσάς, στη διοίκηση, τη διευθύνουσα και την πρόεδρο, αλλά και σε όλα τα μέλη του ΔΣ. Είμαι εδώ για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο για ό,τι έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω πολύ στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) και στη στενότερη σύνδεση της με την αγορά εργασίας. Πιστεύω ότι είναι ένας πολλά υποσχόμενος χώρος και κλάδος, στον οποίο μπορούμε να δούμε θαύματα. Τα θεμέλια  έχουν ήδη μπει από το νόμο 4763/2020. Οι βάσεις μπήκαν από την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από όλους τους φορείς, από τη Γενική Γραμματεία ΕΕΚ & Δία Βίου Μάθησης και από το σημαντικό έργο που υλοποιεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στην πιστοποίηση προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού, στους οδηγούς κατάρτισης των ΙΕΚ, στην αδειοδότηση των δομών, στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό καθώς και στα Επαγγελματικά Περιγράμματα και Προγράμματα που υλοποιούνται σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους στοχεύοντας τελικά στο πώς θα φέρουμε πιο κοντά την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς». Η Υπουργός αφού εξήρε το σημαντικό έργο που υλοποιείται από τη μικρή ομάδα εργαζομένων στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. άκουσε και συζήτησε με όλους τους εργαζομένους.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών, εμπειρογνώμονες εκπαιδευτικοί και το Υπουργείο Εργασίας. Μία σύνθεση ικανή και αναγκαία για την επίτευξη της σύνδεσης επαγγελματικής εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης η πρόεδρος του ΔΣ, Φρειδερίκη Βλαχαντώνη έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr