Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Υπουργός Παιδείας για υποχρεωτικό εμβολιασμό φοιτητών: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Κεραμέως για υποχρεωτικό εμβολιασμό φοιτητών: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Είναι απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης να επιστρέψουμε από Σεπτέμβριο στη δια ζώσης Εκπαίδευση, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Απο εκεί και πέρα, συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα αξιοποιήσουμε για να γίνει αυτό. Όλα συζητιούνται.

Για τον προγραμματισμό που αφορά στην επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά από Σεπτέμβριο, μίλησε μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, «απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευσης. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα». 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, η κυρία Κεραμέως είπε ότι και σε αυτό το πεδίο «είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση υποχρεωτικός εμβολιασμός για διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

«Περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας», είπε η υπουργός Παιδείας σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς και σε αυτήν την περίπτωση να απαντά αν θα υπάρξει μέτρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να μπορούν να μπουν στις σχολικές αίθουσες.

Το θέμα θα τεθεί και στην 97η Σύνοδο των Πρυτάνεων. Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, αναμένεται να παραβρεθεί στη Σύνοδο Πρυτάνεων το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, ημέρα ολοκλήρωσης των εργασιών της Συνόδου.

Το σχετικό απόσπασμα:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών