Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πόσα ευρώ θα λάβουν οι πρωτοετείς φοιτητές για το φοιτητικό επίδομα ίντερνετ

Πόσα ευρώ θα λάβουν οι πρωτοετείς φοιτητές για το φοιτητικό επίδομα ίντερνετ

Δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την επιχορήγηση ευρυζωνικών συνδέσεων στο Διαδίκτυο απο πρωτοετείς φοιτητές. Η ΚΥΑ υπογράφεται από τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και στόχος της είναι η μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και χάσματος και η αύξηση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας.

Αριθμός Δικαιούχων Φοιτητών

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Ειδικότερα η δράση θα ενισχύσει περίπου 50.000 πρωτοετείς φοιτητές προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική πρόσβαση μέσω δικτύου είτε σταθερού είτε κινητού σημείου. Για να δείτε τους αριθμούς δικαιούχων φοιτητών ανά Εκπαιδευτικό Ίδρυμα πατήστε εδώ.

Γενιά Δικτύου Φοιτητικού Ιντερνετ

Εμφαση δίνεται κυρίως στις συνδέσεις κινητού σημείου, όπου οι δικαιούχοι θα αποκτήσουν μια σύνδεση δεδομένων μέσω δικτύου 3ης ή 4ης γενιάς.

Ποσό Ενίσχυσης Πρωτοετών Φοιτητών

Το κόστος της δράσης θα ανέλθει σε 1,8 εκατ. ευρώ και στόχος είναι σχεδόν κάθε πρωτοετής φοιτητής να λάβει βοήθημα 36 ευρώ μέσα σε ένα έτος, δηλαδή 3 ευρώ ανά μήνα. Το βοήθημα αυτό, μέσω κουπονιού, ο κάθε δικαιούχος θα μπορεί να το εξαργυρώσει αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό σε μια επιχείρηση τηλεπικοινωνιών της χώρας. Η δράση θα καλύψει περίπου 50.000 από τις 70.000 πρωτοετών φοιτητών της ακαδημαϊκής περιόδου 2016-17. (Μείνετε ενημερωμένοι για το Φοιτητικό Ίντερνετ ΕΔΩ).

Χρηματοδότηση Δράσης

Η χρηματοδότηση της δράσης θα γίνει από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, ενώ η υλοποίησή της από το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το οικονομικό αντικείμενο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2018. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη δράση πριν από μερικά χρόνια, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, είχε δώσει σε δεκάδες χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές φθηνές ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις.

Τι Ισχυε Παλαιότερα

Συγκεκριμένα τα προηγούμενα χρόνια είχαν δοθεί χιλιάδες συνδέσεις αξίας 4 ευρώ τον μήνα η κάθε μία, με την οποία ο χρήστης είχε το δικαίωμα να κατεβάζει έως 4GB ανά μήνα.

Όλα τα νέα για το Φοιτητικό Ίντερνετ μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr