Βάσεις 2015, φοιτητές, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, γράφοντας 0 Έγιναν φοιτητές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ γράφοντας λίγο πάνω από το 0 (Βάσεις 2015)

Έγιναν φοιτητές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ γράφοντας λίγο πάνω από το 0 (Βάσεις 2015)

Για ακόμη μια χρονιά υπήρξαν Τμήματα  όπου για την εισαγωγή σε αυτά απαιτήθηκαν βαθμοί λίγο πάνω από το 0. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας όπου ο τελευταίος εισακτέος είχε μέσο όρο στα 7 μαθήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 2,17 ενώ στα δυο βασικά μαθήματα είχε άθροισμα 2,5.

Σημειώνουμε ότι όλα τα Τμήματα, όπου οι τελευταίοι επιτυχόντες κατάφεραν να εισαχθούν με χαμηλές βαθμολογίες,  απαιτούν εξέταση σε Ειδικά Μαθήματα στα οποία η επίτευξη της βάσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος θέση εισαγωγής. Πρόκειται για Τμήματα Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια ενώ από τα Τμήματα των Πανεπιστημίων χαμηλούς βαθμούς εισαγωγής απαιτούσαν τα Ιταλικής και Γερμανικής Φιλολογίας. Οι τελευταίοι επιτυχόντες σε αυτά τα Τμήματα έγραψαν πάνω από 10 στα ειδικά μαθήματα αλλά χαμηλές βαθμολογίες στα υπόλοιπα

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Στην Ιταλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης ο τελευταίος εισακτέος είχε μέσο όρο μαθημάτων 3,37 ενώ το άθροισμα σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 4,3. Στο Γερμανικής Φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα ο μέσος όρος των βαθμών του τελευταίου εισακτέου 3,88 ενώ το άθροισμα των βαθμών σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 5,6.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Από τα τμήματα που δεν απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα με μέσο όρο 6,84 στα 7 εξεταζόμενα μαθήματα εισήχθη ο τελευταίος εισακτέος με την κατηγορία του 90% στο Διοίκησης- Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα ενώ Βαθμό Πρόσβασης 7,13 είχε ο τελευταίος επιτυχών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr