Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Εργαζόμενη μητέρα 4 παιδιών κυνήγησε το όνειρο της και πέρασε στην πρώτη της επιλογή

Εργαζόμενη μητέρα 4 παιδιών κυνήγησε το όνειρο της και πέρασε στην πρώτη της επιλογή

Πρωτοετής φοιτήτρια πλέον η Ξυπάκη Σαρούκου μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Κρήτη αφού κυνήγησε το όνειρο της και πέρασε στην πρώτη της επιλογή.

Η κα. Ξυπάκη Σαρούκου δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έπεισε και τον σύζυγο της να γραφτεί και εκείνος στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και να κάνει την δική του προσπάθεια!

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Ένα όνειρο που δεν το είχε φανταστεί υλοποίησε μια πολύτεκνη μητέρα από το Ηράκλειο που κατάφερε να περάσει στη σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στη σχολή που ήταν η πρώτη της επιλογή.

Η 45χρονη Μαρία Ξυπάκη- Σαρούκου από το Ηράκλειο φοίτησε στο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο με σκοπό να πάρει ένα δεύτερο απολυτήριο λυκείου.

Όταν είχε τελειώσει στα 18 της το τεχνικό επαγγελματικό λύκειο και πέρασε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, είχε ήδη γνωρίσει τον μετέπειτα σύζυγό της και αποφάσισε να δημιουργήσει μαζί του οικογένεια. Έτσι άφησε στην άκρη τα σχέδια για σπουδές αλλά… προσωρινά.

Σήμερα έχει 4 παιδιά, 21,23,24 και 25 χρονών. “Τώρα πια είχα τον ελεύθερο χρόνο που χρειαζόμουν”, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, “για να ξαναπιάσω τις σπουδές μου στο σχολείο. Δεν είχα σκοπό να δώσω πανελλήνιες και να περάσω στο πανεπιστήμιο, όμως οι καθηγητές μου επέμεναν ότι έπρεπε να προσπαθήσω και κάπως έτσι τα κατάφερα!” Τα παιδιά της, άλλωστε, έχουν τραβήξει το δρόμο τους, ακολουθούν τις σπουδές τους και τις δουλειές τους.

Από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα φοιτά στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ και στέλνει ένα μήνυμα με πολλαπλούς παραλήπτες:

Η δημοσίευση της:

«Πόσο δύσκολο θεέ μου ήταν , να ξυπνώ νωρίς το πρωί για να πηγαίνω στη δουλειά, να σχολώ και στη συνέχεια να κάνω μάθημα ως τις 11 το βράδυ . Αρχές του έτους λύγισα και λέω: <<Τέλος ως εδώ ήταν, δεν αντέχω άλλο >> μα μια φωνή μέσα μου φώναζε ,, τώρα Μαρία , λίγο έμεινε ακόμα , θα τα καταφέρεις , μπορείς !

Σήκωσα κεφάλι , μάζεψα τις δυνάμεις μου και συνέχισα. Δεν είχα σκοπό να δώσω πανελλήνιες, ήθελα απλά να πάρω ένα δεύτερο πτυχίο, αλλά το πείσμα και η επιμονή των εξαίρετων καθηγητών μου με οδήγησαν να κάνω το βήμα αυτό. Τους ευχαριστώ θερμά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και στην οικογένεια μου ,στον άντρα μου, στα παιδιά μου, στους ήρωες μου, που ανέχτηκαν τα νεύρα μου , τις φωνές μου !!! Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ε ναι λοιπόν τα κατάφερα ! Μη έχοντας διδαχθεί τα 2 από τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα , με μηδέν χρηματικό κόστος κατάφερα και συγκέντρωσα σχεδόν 14.000 μόρια και πέρασα στην 1η μου επιλογή, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ηράκλειο.

Θέλει πίστη σε ότι κάνεις ! Πίστεψε στον εαυτό σου και τότε θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου και να κατακτήσεις τα όνειρά σου ! Να ξέρετε ότι οι κόποι και οι προσπάθειες πάντα ανταμείβονται !»

O Νίκος Σαρούκος, δηλώνει περήφανος και θέτει την σύζυγο του ως παράδειγμα προς μίμηση, τονίζοντας μάλιστα πως «πότε δεν είναι αργά να κυνηγήσεις τα όνειρα σου». «Είμαι περήφανος για αυτό που κατάφερε η γυναίκα μου ! Είναι παράδειγμα προς μίμηση και έτσι μου έδωσε κίνητρο να γραφτώ κι εγώ φέτος στο σχολείο. Ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις τα όνειρά σου».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών