Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Μηνιαία επιδότηση internet θα δικαιούνται οι Πρωτοετείς Φοιτητές που θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια

Μηνιαία επιδότηση internet θα δικαιούνται οι Πρωτοετείς Φοιτητές που θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια

Φοιτητικό InternetΤα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους υποψήφιους πρωτοετείς φοιτητές ότι από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το προσωπικό τους κουπόνι, με το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση [σταθερή ή κινητή (mobile)] για δώδεκα (12) μήνες. 

Τα «Φοιτητικά Νέα» μέσα από την ενημερωτική της σελίδα (πατώντας εδώ) και μέσα από την κατηγορία Φοιτητικό Internet θα σας ενημερώσουν πρώτοι για το χρηματικό ύψος του κουπονιού, τα κριτήρια και την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε για την εξαργύρωση του φοιτητικού κουπονιού ίντερνετ.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ για την παροχή του φοιτητικού κουπονιού ίντερνετ για τους πρωτοετείς φοιτητές ακαδημαϊκού έτους 2019-2020:

Χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε.» (ΕΔΕΤ Α.Ε.) από το αποθεματικό του άρθρου 75, παρ. 6, εδ. ε΄ του ν. 4070/2012 (Α΄ 82), στο πλαίσιο εκπλήρωσης των αρμοδιοτήτων του κατά την υλοποίηση της δράσης: «Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας» κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2016 - 2019.

1. Τη χορήγηση του χρηματικού ποσού των εκατόν ογδόντα έξι χιλιάδων ευρώ (186.000 €) στο ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε.» (ΕΔΕΤ Α.Ε.).

2. Το χρηματικό ποσό της παρ. 1 χορηγείται στην ΕΔΕΤ Α.Ε. προκειμένου να καλυφθούν οι πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακές δαπάνες της καθώς και οι δαπάνες που αφορούν στη δημιουργία εξειδικευμένων υπηρεσιών και εφαρμογών ηλεκτρονικών επικοινωνιών (ενδεικτικά: ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η λειτουργία, η υποστήριξη και η συντήρηση ειδικών ηλεκτρονικών εφαρμογών, υπηρεσιών και ιστοσελίδων, η τηλεφωνική υποστήριξη τωνχρηστών του έργου κ.α.), οι οποίες υλοποιήθηκαν από  την ΕΔΕΤ Α.Ε. στο πλαίσιο της εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων της ως Φορέας Υλοποίησης της δράσης: «Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας» κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2016 - 2019, με στόχο την εκπλήρωση των επιδιωκόμενων δημόσιων σκοπών του ως άνω έργου.

Την ενημερωτική σελίδα που χρειάζεσαι για να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με το Φοιτητικό Επίδομα Internet μπορείτε να την δείτε εδώ.

3. Το χορηγούμενο χρηματικό ποσό της παρ. 1 διατίθεται από το αποθεματικό που προβλέπεται στο άρθρο 75, παρ. 6, εδ. ε΄ του ν. 4070/2012 (Α΄ 82), όπως ισχύει, και κατατίθεται απευθείας και εφ’ απαξ στους οικείους κωδικούς της ΕΔΕΤ Α.Ε., βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Ο τελικός ΠΙΝΑΚΑΣ με τον αριθμό εισακτέων φοιτητών (2019-2020) ανά Τμήμα Πανεπιστημίου

Δείτε ΕΔΩ την Ενημερωτική σελίδα των υποψήφιων Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr